Táblavázlat telefonra

Tippek, trükkök - 2014. november 27.

Írta: Nádori Gergely

office lensA legtöbb iskolában, tanteremben még tiltva van az okostelefon, a diákoknak nem egyszer le kell adniuk reggel a telefont és csak délután kapják vissza. Pedig ha belegondolunk egyre több gyereknek lehetne már egy saját kis számítógépe a zsebében, amit használhatna a tanuláshoz is. Gyerekkoromban minden tudományos-fantasztikus filmben az volt, hogy a diákok az iskolában valamiféle elektronikus táblára irkáltak, amivel kommunikáltak is, meg amin a tananyag is volt, ezek a filmek többnyire 2000-ben játszódtak. Ha tudjuk, hogy mire akarjuk használni, a mobil remek társ lehet a tanulásban. Itt van például az Office Lens nevű alkalmazás (ITT TALÁLHATÓ).

A Windows Phone-ra elérhető programmal fényképeket készíthetünk, elsődlegesen a táblán levő vázlatról. A program automatikusan méretezi és megvágja a képet, hogy jól látszódjon, ami lényeges belőle. Egészen hihetetlen szögekből készített képeket is képes használhatóvá tenni. Az elkészült képet azután elmenti az általunk megadott OneNote füzetbe. Ott természetesen mellé írhatjuk a saját jegyzetünket is.

A figyelemzavaros vagy diszes gyerek számára igazi áldás lehet az Office Lens használata.

És végül egy jó hír azoknak, akik nem Windows rendszerű telefonnal rendelkeznek: a Microsoft Office már ingyenesen elérhető Androidra és iOS-re is. A Word és Excel fájljainkat szerkeszthetjük a telefonban és elmenthetjük a OneDrive tárhelyre!