• Most itt a lehetőség: megnyílt a Microsoft Innovatív Pedagógus pályázat!

    Hírek - 9 éve

    Írta: Nádori Gergely

    mie Itt van, eljött, lehet jelentkezni. A Microsoft hívja a világ innovatív tanárait. A MIE (MIcrosoft Innovative Educator) program, három éves, nem kér sokat, de ad, ráadásul segít a világban olyan innovatív ötletekhez jutni, amelyek csak előre tudják mozdítani minden pedagógus munkáját. Ezeket a sorokat úgy írom, hogy egy évig birtokolhattam ezt a címet, indulhattam Barcelonában az innovatív tanárok világbajnokságán, rengeteg webinárium, felkészítő anyag, óravázlat futott be hozzám, kapcsolatot találtam sok izgalmas projekttel, kollégával, a világ minden tájáról. Most a program három évre szól, IDE KATTINTVA elérhető az - angol nyelvű - jelentkezési lap. Fontos, hogy az 500 szavas bemutatkozás, és annak a rövid leírása (esetleg videóban elmondott rövid szösszenet linkjének beszúrása, Sway vagy Office Mix készítése) nem kell, hogy angolul legyen, hiszen a pályázatokat itt, Magyarországon bírálják el. Érdemes jelentkezni, veszíteni nem lehet, nyerni viszont sokat!

    Bővebben...

  • Mi a 21. századi tanulás? + Bemutatkozik az Office Sway

    21. századi tanár - 9 éve

    Írta: Nádori Gergely

    swayIzgalmas új programmal bővül hamarosan az Office csomag, a Sway segítségével minden eddiginél könnyebben lehet látványos oldalakat összeállítani. A programba beírhatunk szöveget, beemelhetünk videókat, képeket és mindezt egy tetszetős, modern elrendezésben kapjuk meg. Jelenleg béta tesztelésben van, de hamarosan mindenki számára elérhető lesz. Megmutatjuk, hogy mit lehet vele csinálni, készítettünk egy Sway-t a 21. századi tanulásról.

    Bővebben...

  • Táblavázlat telefonra

    Tippek, trükkök - 9 éve

    Írta: Nádori Gergely

    office lensA legtöbb iskolában, tanteremben még tiltva van az okostelefon, a diákoknak nem egyszer le kell adniuk reggel a telefont és csak délután kapják vissza. Pedig ha belegondolunk egyre több gyereknek lehetne már egy saját kis számítógépe a zsebében, amit használhatna a tanuláshoz is. Gyerekkoromban minden tudományos-fantasztikus filmben az volt, hogy a diákok az iskolában valamiféle elektronikus táblára irkáltak, amivel kommunikáltak is, meg amin a tananyag is volt, ezek a filmek többnyire 2000-ben játszódtak. Ha tudjuk, hogy mire akarjuk használni, a mobil remek társ lehet a tanulásban. Itt van például az Office Lens nevű alkalmazás (ITT TALÁLHATÓ).

    Bővebben...