Szakértőt az iskolába!

Hírek - 2015. március 22.

Írta: Nádori Gergely

http://blogs.richardson.com/wp-content/uploads/2013/03/expert_300.jpgMozgalmat indítunk! Régóta gondolkodunk már azon, hogy miként lehetne kitárni az iskola kapuját, hogyan lehetne behozni jobban az életet az iskolába. Úgy látom, hogy a technikai eljutott arra a szintre, amikor ezt már valóban lehetővé teszi. A Skype a mindennapok része, a széles sáv nem luxus ma már. használjuk hát fel a videótelefont arra, hogy szakértőket hívjunk be az iskolába. Ehhez nem kell más, csak egy adatbázis olyan szakértőkkel, akik alkalmasint (nem hiszem, hogy évente egy-két alkalomnál többről lenne szó) hajlandók 20 percen diákokkal beszélni a saját szakmájukról, a saját szakterületükről. Gyűjtsük össze együtt! ITT EGY KÉRDŐÍV ahová bárki beírhatja a beszélgetésre hajlandó szakértő elérhetőségét.

Legyen ez akár genetikus, tűzoltó, művészettörténész, író vagy éppen autószerelő biztosan van olyan projekt, olyan tanóra, ahol sokat segíthet ha beszélgethetnek vele a diákok. Itt egy videó arról, hogy miként működhet ez:

Terveink szerint a szakértők listája a kaláka rendszerben működne, vagyis az férhet hozzá a listához, aki maga is hozátett legalbb egy nevet. Úgyhogy győzzük meg a házastársakat, rokonokat, ismerősöket és üzletfeleket, hogy legyenek ők is szakértők a tanórán!

A mozgalom nyitott, ha bárkinek ötlete van hogy miként működhetne jobban, miként lehetne hatékonyabb, írjon nekünk!