Mese-mese-mátka

Letölthető anyagok - 2011. november 21.

Írta: Nádori Gergely

Mesékre mindig szükség van, akár az irodalom tanításához, akár idő kitöltésre, akár önálló feladatnak. A mesék jelentik a gyerekek számára a belépést az irodalomba, de a felnőttek se nagyon lehetnek meg nélkülük. Jó, ha mindig elő tudunk kapni egy-egy az alkalomra való mesét.

Ebben segít a most bemutatott három oldal is. A Mesélj minden nap! (IDE KATTINTVA) kifejezetten látványos oldal. A mesék között keresgélhetünk az életkor, a szereplők és a tanulság szerint is (kifejezetten vicces elképzelni, hogy valaki gyorsan keres olyan mesét, amiben szerepel egy farkas, nyolc éveseknek való és az a tanulsága, hogy jótett helyébe jót várj). A Mesetár (ITT VAN) kinézetében visszafogottabb, de több mesét tartalmaz és itt hangállományokat is találunk. Az előbbi oldal elsődleges célja ugyanis, hogy elősegítse, hogy a szülők meséljenek a gyerekeknek, így természetes, hogy ott nem olvassák fel nekünk a történeteket.

Természetesen, ha meséket keresgélünk, nem feledkezhetünk el a Magyar Elektronikus Könyvtárról sem (ITT TALÁLHATÓ), ha itt kiválasztjuk a gyermek- és ifjúsági irodalom kategóriáját, elveszhetünk a bőségben. Nem csak, hogy a nagy klasszikusokat tölthetjük el, esetleg hallgathatjuk meg, számos mesekönyvet rovásírással is megtalálunk! Lehet valami ennél hasznosabb?