Megújúlt a Szertár! - Elindult a k.o.m.p.o.s.z.t.!

Hírek - 2010. február 3.

Írta: Nádori Gergely

A Szertár (ELÉRHETŐ ITT) Zsíros László Róbert videoblogja már intézmény Magyarországon. A tudományos ismeretterjesztés legjobb hagyományait (itt mindenkinek Öveges József jut eszébe) ötvözi a legkorszerűbb technikával. Hetente megjelenő vicces és izgalmas kísérleteit sokezren várják izgalommal, de Laci ezen túl is sokat tesz azért, hogy minél több emberhez jusson el a tudomány, többek között a Csodák Palotája munkatársaként. Blogja a korábbi blog.hu-s formátumot kinőve, saját cím alatt érheő már el (szertar.com). Az új helyen jobban kereshetőek  cikkek, a kicsiknek címkével ellátott bejegyzésekből az óvodásoknak is szedhetünk ötleteket, a barkács jelzővel ellátottak pedig komolyabb szaktudást igényelnek.

Lehetőségünk van regisztrálni, sőt  hasonszőrű botcsinálta tudósokkal a fórumokban is társaloghatunk. A galériában a nyári blogtalálkozó képei láthatók, pélául az én Jakab fiamról is. Természettudományokat tanítóknak kötelező az oldal, mindenki másnak melegen ajánlott. A minap egy konferecián a jeles előadó azt mondta a magyar oktatási blogok közül a Szertár az egyik, amit érdemes követni (a másikat szerénységünk tiltja megnevezni).

Örömmel mutatunk be egy újszülött blogot. Föző Attila nem újonc blogoló, ő a népszerű H2SO4 blog szerzője is. Míg az a kémiát népszerűsíti, a most indult k.o.m.p.o.s.z.t. (ITT TALÁLHATÓ) az oktatás és az új technika közös lehetőségeiről szól. Szlogenje: tanulás web, kettő, három mindent elmond, TanárBlog olvasóknak biztosan izgalmas téma.