Még jobb lett a Classflow

Interaktív tábla ötletek - 2014. július 18.

Írta: Nádori Gergely

Icon made by freepic.comKorábban írtunk már (ITT)nagy lelkesen a Classflow nevű ingyenes osztályfelügyeleti rendszerről (ITT TALÁLHATÓ). A rendszer nem csak tananyagszerkesztő, hanem azt is lehetővé teszi, hogy levezényeljünk egy órát, főleg akkor, ha a diákok maguk is rendelkeznek valamilyen eszközzel (számítógép, laptop, tablet). Feltehetünk kérdéseket, megadhatjuk, hogy mit lássanak ők és mi legyen kivetítve, elindíthatunk előre elkészített anyagokat és még az interaktív tábla szoftvere helyett is használhatjuk a rendszert. Most több izgalmas újdonságot építettek bele, lássuk, miket:

A legfontosabb, hogy a rendszer képes lett interaktív táblás anyagokat betölteni. Nem akármelyiket, de a SMART Notebookban vagy a Prométhean ActiveInspire-ben készülteket mindenképpen. Ez azt is jelenti, hogy akár a mi Tananyagbázisunk, akár a SMART Tananyagpiac anyagai alkalmazhatóvá válnak ebben a rendszerben is.

Az új Classflow segíti a differenciálást is, könnyen hozhatunk létre csoportokat a diákokból és adhatunk nekik külön feladatokat. Ezzel akár a kooperatív munka digitális felülete is lehet.

A harmadik nagyobb újítás, hogy már tabletről (iPadről, Androidról egyaránt) is irányíthatja a tanár a diákok munkáját az interneten keresztül.

Az is sokat segíthet a tanári munkában, hogy minden oldalhoz fűzhetünk megjegyzéseket, amiket csak a tanár nézetben látunk.