Ismét kitaláltunk valamit. Itt a Digitális Tanulás 10 modulos képzési csomagja

- 2020. november 14.

Írta: Prievara Tibor

Amennyire sokkolt mindenkit a karantén első hulláma, az újrázás novemberben már nem jelentett (nem is jelenthetett) hasonló megrázkódtatást a digitális tanulásra átállásban. Sok helyen felkészültek, legalábbis annyira, hogy iskolai szinten megegyeztek a digitális keretrendszerben, és tudják, hogy milyen formában fognak online órákat tartani. Akárhogyan is nézzük, ez önmagában nem kis eredmény. Az őszi karantén valódi kihívása a tanulás hatékonyságának a növelése. - Honnan tudjuk, hogy a gyerekek ránk figyelnek, vagy csak olyan szögben állítják be a kamerát, hogy mellettük legyen a telefon, így vígan játszanak, miközben a tanár azt érzi, hogy szemkontaktust tartanak vele a diákok?

  • Ha egy iskolai tantermet szokás díszíteni, vajon mi a helyzet egy online tanteremmel?

  • Hogyan válik az online tér tanulás, és nem a digitális alibizés terévé?

  • Hol kezdjük a digitális tanulási tér kialakítását?

Sok-sok kérdés. A Digitális Tanulás című tíz modulos vadonatúj digitális tananyagunk mindebben segít. Az első modul címe: 1. Élhető rendszer a tanárnak. Bármennyire is hiszünk a diákközpontúságban (teljesen jogosan), a hatékony digitális pedagógia első lépése a tanár helyzetének, szerepének meghatározása. Ebben segít ez az interaktív modul, amelyet IDEKATTINTVA szerezhetsz meg, és mindösszesen 1690 Ft-ba kerül.

Nézzük a rövid tartalmat:

A Digitális tanulás első modulja interaktív feladatokat, összesen 4 videós tananyagot, keretrendszerek összehasonlító elemzését, és még sok minden egyebet tartalmaz. Minimum 90 percnyi tanulásra elég, és elindít a digitális tanulás útján.

Ebben a modulban a digitális tanulás első lépéseit vesszük végig.

Fontos, hogy a Digitális Tanulás online tananyagaiban változatos, sokoldalú, rengeteg konkrét ötlettel, példával, mégis rendszerbe szedetten indulhatsz neki bátran a digitális tanításnak.

Amiről részletesen szó lesz:

A digitális tanulás kereteinek (fizikai és digitális) megteremtése

Milyen problémákkal, nehézségekkel kell majd számolnunk?

Hogyan válasszunk digitális eszközöket?

Tervezzük meg a digitális napi rutint.

Ismerjük meg a digitális tanártípusokat

Diagnosztikus felmérés: hol tartasz most? Mit gondolsz, hiszel, jelenleg a digitális tanulásról?

Több videós anyagban felvázoljuk a problémákat, majd javaslunk rá megoldásokat is

Kontroll a tanteremben - elmesélem egy videóban, hogy hogyan lettem macska, és mit üzen ez nekünk arról, hogy 'ki az úr' a tanteremben.

Pontos tervezési térképet adunk ahhoz, hogy a neked megfelelő digitális eszközöket tudd kiválasztani.

FONTOS! A modulban NEM eszközbálasztékot találsz, hanem egy olyan módszertant, amely segítségével sokkal könnyebben és magabiztosabban tudsz választani a rengeteg eszköz közül.

Készítettünk egy összehasonlító elemzést több elérhető keretrendszerről, mit tudnak, mit nem, és mindezt mennyire.

Végül az összes fontos kérdést feltesszük neked/veled, hogy valóban a leghasznosabb és számodra legmegfelelőbb online oktatási és tanulási környezetet tudd kialakítani saját magad és a diákjaid számára.