FÉNY - kiállítás és több (KórházSuli)

21. századi tanár - 2015. május 30.

Írta: Prievara Tibor

fény Lassan kezdi kiforrni magát a KórházSuli program, hiszen már inspirációként szolgál olyan kiemelkedően érdekes események számára is, mint a budapesti Eötvös József Gimnáziumban pénteken (2015. május 29) megnyílt kiállítás is. A téma a fény, és azért különleges, mert a gimnázium diákjai párhouzamosan dolgoztak a Heim Pál Gyermekórház onkológiai osztályának lakóival, és valami egészen érdekeset hoztak létre - több szinten, több szempontból is. A gimnázium tanárai (Berczelédi Réka - szervező, Boldizsár Gergely - rajz) hallatlan lelkesedéssel, a gimnáziumi osztályok bevonásával sok izgalmas, színvonalas vizuális alkotást gyűjtöttek össze. A kórházból Tóthné Almássy Mónika hozta a gyerekek alkotásait, amelyek egymás mellett kerültek ki a falra. Hogy mindez miért különleges? A lapozás után elmondom. A KórházSuli projektről ITT LEHET kicsit részletesebben olvasni. További információ nemsokára várható!

Több okból is. Megható volt látni a tömeget. Rengeteg gimnazista, szülő, és sok pedagógus vett részt a megnyitón. Nekik mindez láthatóan fontos volt és büszkén nézegették, értelmezték, vagy akár kritizálták a képeket. Aztán ott van a másik oldal, a kórházban betegeskedő gyerekek. Számukra a kiállítás talán még fontosabb volt, meg akkor is, ha ezek az eredmények nekünk, szerencsés egészségeseknek nem tűnnek kiemelkedőnek. Mónika beszédében elmondta, hogy a program már azzal is segített, hogy egy beteg gyerek számára fontos lett az, hogy a nap során négyszer felkeljen és elmenjen az ablakig, mert ő egy olyan sorozatot készített, amely a kórház ablakából a látképet rögzítette egy nap során többször.

Mindezek mellett megdöbbentő volt a gimnazista gyerekek (7. - 12. osztályosak) kreatív alkotásai. Bízom benne, hogy nemsokára elkészül a digitális katalógus, amely egy önálló posztban fog megjelenni itt, nálunk is. Érdemes végigpörgetni.

Végül néhány hangulatkép a kiállításról:

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic