Tíz teljesen értelmetlen weboldal

Tíz weboldal... - 2012. november 20.

Írta: Prievara Tibor

Az internet mindent tud, és az interneten minden megtalálható. Nem csoda, hogy hatéves kisfiam a minap ezt mondta: "Ha hazaérünk, nézzük meg az interneten, hogy mi leszen következő életemben." Biztos vagyok benne, hogy találnék erre is egy oldalt. Lássunk most néhány olyan oldalt, amelyek inkább az internetes folklór részei, mintsem hasznosak, de mint jelenség feltétlenül érdekesek. Itt van rögtön EZ AZ OLDAL, ahol 3 arc furákat mond. A Click to remove (azaz kattints, hogy eltűnjön) oldalon pont ezt tehetjük: kattinhatunk a szöveg betűire, és azok eltűnnek. Aztán itt van a Ducks are the best (A kacsák a legjobbak), ahol az egérrel kacsákat húzhatunk az oldalra. Érdekes lehet még a HeeyyyHoooo oldala, ahol igazából két cím között (heeyy és hoooo) mandínerezünk és hallgathatjuk a szöveget. A lapozás után további izgalmas oldalakról is szólunk!

IDE KATTINTVA köröket negyedelhetünk, itt egy sajátos dal sajátos feldolgozásában gyönyörködhetünk, ITT interaktív valamit mozgathatunk, ha elég gyorsan kattintgatunk, ITT kutyákat futtathatunk szörnyű háttér előtt. Vannak aztán a letisztultságukkal ható oldalak, például az Is my computer on? nevű (azaz: Be van kapcsolva a számítógépem?), itt egyszerűen annyi jelenik meg, hogy IGEN, és soha nem téved. Némilleg bonyolultabb a Falling Falling nevű oldal, ahol színes virtuális falak dőlnek le előttünk, de ha csak azt szeretnénk nézni, ahogy egy kiskutya nyalogat egy üveget folyamatosan, IDE kell kattintanunk. A színek világába enged rövid bekacsintást a Random colour oldala, ahol véletlenszerűen válik egyszínűvé a képernyő, illetve ennek kétségtelenül letisztultabb változata, a Sometimes red, sometimes blue (Néha piros, néha kék) nevű oldal, ami valóban hol kék, hol pedig piros.

 

Természetesen a szerzők gyakran próbálják az ötletüket monetizálni is, és itt minél pofátlanabbak, annál nagyobb az esélyük. A ToggleToggle oldalán egy villanykapcsolót kapcsolgathatunk fel-le, az oldal készítője pedig arra kér minket, hogy segítsünk neki kifizetni a villanyszámláját. A teljes pofátlanság azonban a Please donate, ahol semmi más nem található az oldalon, mint a felhívás adakozásra. Végül még ERRŐL az oldalról szólunk, ahol körmöket festhetünk ki pirosra, illetve az I'm a ninja (NInja vagyok) sem maradhat ki, amely egy egyszín fekete oldal - hiszen ha ninja, akkor nem lehet látni.

Az oldalakat a The Useless Web gyűjteményéből szemezgettük.