Tíz weboldal a webkettes kinézethez

Tíz weboldal... - 2011. május 31.

Írta: Nádori Gergely

Az igazi netdinoszauruszok még emlékeznek azokra a szép időkre, amikor egy animált gif képpel az internet királya lehetett valaki. Sok bit lecsorgott azóta a magyar gerinchálózaton és jó ideje elvárás már, hogy egy oldal legyen olyan webkettes kinézetű.

Most ahhoz adunk segítséget, hogy miként tegyük a saját oldalunkat is minél inkább ilyenné. Tíz olyan generátort szedtünk össze, amivel igazi webkettő-hatást érhetünk el.

1. A webkettes oldalak sajátja a címsorban megjelenő kis képecske, a favikon, ami képben is beazonosíthatóvá teszi, merre járunk éppen. Ilyen kis képet készít nekünk a favIcon Generator (IDE KATTINTVA). Az álatalunk feltöltött képből elkészíti a kis képecskét és még a kódot is megadja, amit például a blogunkba illesztve felhasználhatjuk.

2. Ha valaki nem meglevő képből akar kiindulni, hanem maga akarja pixelről pixelre megrajzolni a saját favikonját, azt is lehet (IDE KATTINTVA).

3. Egy valódi wbkettes oldalon csinos, lekerekített, színátmenetes fülecskékkel navigálhatunk. Ilyenekt gyárthatunk le IDE KATTINTVA.

4. Oldalunkra rakhatunk csinos kis szalagokat és feliratokat. Ehhez semmi másra nincs szükség, mint IDE KATTINTVA megszerkeszteni.

5. Nagyon csinos, színátmenetes, lekerekített szélű feliratokat készíthetünk el, nagyjából mindent igényünkhöz szabva EZEN AZ OLDALON.

6. Csinos kis pecsétek és jelvények készülhetnek a Web 2.0 Badges oldalon (ITT).

7. Mitől jó a webkettes oldal? Természetesen a lekerekített sarkoktól! Ha a roundedcornr oldalra megyünk úgy kerekíthetünk, mint még soha (IDE KATTINTVA)!

8. A háttérbe persze valamilyen csinos csíkok kellenek, generáljunk párat! Irány a stripegenerator oldal (ITT VAN)!

9. Az itt látható avatárt a UNIQUE generátorral gyártottuk. IDE KATTINTVA bárki megteheti.

10. Ha pedig minden kész, akkor már csak nevet kell generálnunk, például IDE KATTINTVA. Lehet például Skydeo.