Infografikák - mert az információ szép!

Tíz weboldal... - 2011. február 24.

Írta: Prievara Tibor

Nagy rajongója vagyok az 'infografika' műfajának, gyakran használom, és általában mindig sikerrel. Most éppen a 'városi lét', 'városok' a témánk, ezért elkezdtem ehhez kapcsolódó érdekes, beszéltető infografikákat keresni. Találtam is egy oldalt,(IDE KATTINTVA látogatható meg), ahol rengeteg infografikát gyűjtöttek össze a Good című magazin oldalán. Hogy ne árválkodjon ez az oldal, szeretettel megosztanék az olvasókkal 9 további izgalmas gyűjteményt. ÍME EGY a házasság intézményéről, a már klasszikusnak számító Information is beautiful nevű oldal IDE KATTINTVA található, a többit a lapozás után!

Szintén a 'nagyok' közül az egyik a Visualizing.org (ITT TALÁLHATÓ), amely annyira nagy anyag, hogy biztosan írunk majd még róla. ITT 40 érdekességet gyűjtöttek csokorba, ITT PEDIG a Mashable közösségi oldalakról szóló infografikái között böngészhetünk. A Google-ről mindent megtudhatunk IDE KATTINTVA, A Datavisualisation egy svájci oldal, de angolul szól hozzánk, míg végül hadd ajánljuk az Infographic world oldalát (ITT TALÁLHATÓ)

Természetesen az internet akkor sem hagy cserben minket, ha szeretnénk saját infografikát készíteni, ezt IDE KATTINTVA lépésről lépésre megtanulhatjuk (angolul).