Majdnem 10 weboldal YouTube videók letöltésére

Tíz weboldal... - 2009. július 11.

Írta: Prievara Tibor

Ma a listánkra olyan weboldalak kerültek fel, amelyek segítségével a számítógépünkre tölthetünk videó megosztó oldalakon látható videókat. Elképzelhető, hogy például az iskolában nincs éppen internet aban a teremben, ahol egy videót használni szeretnénk, így hasznos, ha a videót a saját gépünkről, internetes kapcsolat nélkül le tudjuk játszani.

És most jöjjön a lényeg (Megj: az oldalak nincsenek rangsorolva, azaz az első nem feltétlenül jobb, mint az utolsó):

 

1 VideoDL (IDE KATTINTVA érhető el). Az alábbi képen is látható, hogy mi a teendő (ez egyébként majdnem mindegyik oldalra igaz). Ki kell másolnunk a YouTube videó linkjét, bemásolni a megadott helyre, majd kattintani - itt a Get itgombra.

(FONTOS! A videó letöltők használatáról és a trükkökről a napokban videót is készítünk. Egyszerű nagyon a használatuk, de egy-két dologra praktikus odafigyelni)

2 KissYouTube (IDE KATTINTVA található). Ez az alkalmazás is tudja, amit a VideoDL, meg a többiek, de van benne egy csavar - letölthetünk videókat úgy is, hogy egyszerűen a YouTube videó címébe (pl. ide: http://www.youtube.com/watch?v=97wXYYBOBEE) beleírjuk, hogy kiss (mégpedig így: http://www.kissyoutube.com/watch?v=97wXYYBOBEE). Így azonnal a kívánt videó kissyoutube oldalára érünk, ahol a szokásos módon letölthetjük a videót (érdeksség, hogy ugyanez létezik kickYouTube néven is, de ott valamiért nem sikerült a videókat végül letöltenem (előfordulhat, hogy én nem vettem észre valamit, ha valakinek sikerül, szóljon!).

3 CatchYouTube (IDE KATTINTVA érhető el) . Itt is hasonló szolgáltatással találkozhatunk, annyi benne talán a könnyebbség, hogy itt kijelölhetjük egy listán, hogy milyen formátumban szeretnénk letölteni (az alábbi kép illusztrálja, hogy ez a lista hogyan is néz ki).

4 YouConvert It (IDE KATTINTVA található). Hasonló az előzőekhez, szinte teljesen megegyező funkciókkal.

5 Itt az ötödik helyen néhány további alkalmazást sorolunk fel, a teljesség igénye nélkül, de mivel ugyanazt várjuk mindegyik alkalmazástól, az ovasó talán megbocsátja, hogy nem mind a 100 000 oldalt soroljuk fel . Szóval, hol lehet még videókat letölteni:megnézhetjük a Vixy.net oldalát (ITT TALÁLHATÓ), bár itt kevesebb formátum között választhatunk, érdekes lehet a KeepVid is (Ő ITT VAN), azért kedves, mert a flash videók lejátszásához azonnal ad linket lejátszókhoz is, de a VideoDownloadX is érdekes lehet (ITT ÉRHETŐ EL). Végül ejtsünk egy szót a YouTubia oldaláról (ITT TALÁLHATÓ), amely annyiban más, hogy keresni is enged a videók között, és utána tölthetjük le őket.

Ennyit mára a YouTube videók letöltéséről, ígérjük a trüköket bemutató videó is nemsokára elkészül!