Halloween-ra több mint 10 óravázlat

Tíz weboldal... - 2010. október 28.

Írta: Prievara Tibor

Mivel a szünet előtti héten (főleg a néhány utolsó napon) nem annyira egyszerű a diákokat tanítani, néha nem lehet mást tenni, mint nagyon megijeszteni őket. Természetesen diákok ijesztgetése emberileg (és szakmailag!) semmilyne formában nem védhető ... hacsak nem közeleg Halloween 'ünnepe'. A lapozás után ajánlunk 10 játékot, óravázlatot, multimédiás tananyagot, interaktív táblás tökvájót, és még leírni is félelmetes, hogy mi mindent nem!

Kezdjük a TanárBlog-on már meglévő anyagokkal. IDE KATTINTVA egy kezdők számára interkulturálisan közelítő anyagot találhatunk, ellenben ha IDE KATTINTUNK, akkor interaktív táblára (SMART Notebook-ban) készült tananyagot tölthetünk le. Online tökökhöz fordulhatunk, és vájhatunk, ha az IDEKATTINTÁST választjuk, valamint zombis játkot játszhatunk IDE KATTINTVA.

Gyakorolhatunk gépelni egy szellemes játékkal (ITT VAN), Halloween-ra sok különböző letölthető játék, feladatok stb. nem máshol, MINT PONT ITT, a History Channel oldalán IDE KATTINTVA található egy videó a Halloween történetéről, Larry Ferlazzo kedves ismerősünk nagy szeretettel készít listákat, IDE KATTINTVA találhatóak az ő Halloween anyagai (nem kevés!) - itt találhatunk slide show-kat, de játékokat is, és a szókincsfejlesztő feladatoknak külön szekciója van, szóval nem gyenge a gyűjtemény!