Google Docs - közösen szerkeszthető dokumentumok

Tippek, trükkök - 2009. július 11.

Írta: Prievara Tibor

A Google docs egy nagyon kiforrott, profi alkalmazás. Ha megszeretjük, az egyik haszna akár az lehet, hogy megszabadulhatunk hagyományos szövegszerkesztőnktől, és online bárhol hozzáférhetünk dokumentumainkhoz. Persze ennél sokkal többet is tud!

(A poszt végén található szokásos interaktív bevezetőnk az oldalhoz. A teljes képernyős változathoz IDE ÉRDEMES KATTINTANI.)

 

Szóval, nem elég, hogy majdnem annyit tud, mint amennyit egy átlagos felhasználó kihasznál mondjuk a Word-ben, mivel webes alkalmazás, ezért nem kell semmit a gépünkön tárolni, hely szabadulhat fel másra (elgondolkodtató ugyanakkor, hogy biztonsági mentés nélkül egy online felületre feltöltsük-e a dokuentumainkat).

Mindez szép, de ami igazán hasznossá, és egyedivé teszi az oldalt, az nem ez, hanem a közösségi funkciója. Elindíthatunk egy dokumentumot, meghívhatunk másokat, akik így szintén velünk együtt szerkeszthetik azt. Ha például többen kutatnak online ugyanabban a témában, a Google Docs segítségével azonnal látszik, hogy hol tart  a kutatás, milyen anyagok kerültek elő, illetve ki mit talált meg.