Embedit.in - dokumentumok beágyazhatóan!

Tippek, trükkök - 2009. július 11.

Írta: Prievara Tibor

Az EMBEDIT.IN oldala (amely IDE KATTINTVA érhető el) komoly segítség minden internetet használó tanárnak. Gondoljuk csak el, van egy blogunk, ahová szeretnénk mondjuk egy Word dokumentumot feltenni, de nem csatolmányként, hanem csak beágyaznánk, mint egy videót.

 

Mostantól nem kell mást tennünk, mint meglátogatni az EMBEDIT oldalát, feltölteni a dokumentumot, végül beágyazni a blogunkba. Mivel ez egy viszonylag új szolgáltatás, szolgálunk róla egy videóval is, amely bemutatja az egész - nem bonyolult - folyamatot! (FONTOS! Szükséges hozzá, hogy sok szolgáltató közül az egyiknél be legyünk regisztrálva - mondjuk legyen egy gmail fiókunk).

 

Most azt is illusztráljuk, hogy mi van akkor, ha egy weboldalt szeretnénk beágyazni. Mivel nem áll tőlünk annyira távol a posztmodern világ, mint amennyire szeretnénk, a TanárBlogot fogjuk a TanárBlogba ágyazni. Igen, tudjuk - és mégis! Amit azért tudni érdemes (bár ki is derül az alábbiakból), a weboldal nem dinamikus, azaz nem lehet kattintgatni rajta, csak az egész oldal képét kapjuk meg.

 

Copy to Clipboard copied!