Windows 7 - Egy tanár élete, egyszerűbben

Tippek, trükkök - 2011. március 14.

Írta: Prievara Tibor

A Windows 7 megkönnyíti a tanárok „technikai életét”. Mostantól számítógépe vizuálisabb és interaktívabb, mint valaha, így mindennapos feladatai egyszerűbben végezhetők. A gép hamarabb indul el, képernyőjéről pedig egy kattintással tüntetheti el a zűrzavart. Egy kép megtalálása, egy Microsoft Office PowerPoint® prezentáció elindítása vagy az óravázlat elkészítése mind sokkal gyorsabban megy.


Egyszerű kényelmes, megbízható A Windows 7 segít abban, hogy legzsúfoltabb napján is gördülékenyen menjenek a dolgok. Ez az operációs rendszer leegyszerűsíti mindennapi feladatait, hogy a számítógép segítse munkáját, ne pedig megnehezítse azt.

Érjen véget hamarabb a nap
Egy dologból sosincs elegendő egy tanárnak: időből. Szerencsére a Windows 7-tel lerövidül a megszokott feladatok elvégzése. A tálcán betekintőt kaphat a megnyitott ablakok képéről, így véletlenül sem nyit rossz ablakot, és nem kell feleslegesen keresgélnie.

Gyorslisták
A gyorslisták segítségével láthatja a nemrégiben megnyitott dokumentumok listáját, így hamar visszaugorhat rájuk egyetlen kattintással. A Windows 7-ben bővültek áttetsző formában láthatja, hogyan helyezkednek ablakai a képernyőn. Ez csak néhány azok közül az újítások közül, amelyekkel a Windows 7 élvezetesebbé és hatékonnyá teheti napjait.

Betekintés a megnyitott weboldalakba
Képzeljük el, hogy információkat keres tanórájára. A sokféle forrás miatt jó néhány weblapot megnyit. A Windows 7 Aero® betekintőjével csak húzza az egeret az Internet Explorer® ikonja fölé, és megjelenik minden megnyitott weblap miniatűrje. Ha valamelyik miniatűrre húzza az egeret, az megjelenik valós méretben. Ha megtalálja azt a weblapot, amelyhez vissza akart térni, kattintson a miniatűrre.

További eszközök a diákok figyelmének lekötésére
Ha a számítógépet használja oktatási segédeszközként, főként PowerPoint prezentációkat és más anyagokat fog levetíteni és megosztani. A Windows 7 segítségével könnyen lekötheti diákjai figyelmét. Néhányan talán még azt is mondják majd, hogy ez túl menő egy iskolába.

Töltse meg élettel tananyagát
Fejezze ki egyéniségét
A Windows 7 izgalmas háttereivel, képernyőkímélőivel és számtalan minialkalmazásával egy lépéssel Ön is a digitálisan mindig naprakész diákjai előtt járhat.
Rázza fel a dolgokat
Egy izgalmas, gyors apróság: az Aero Shake. Fogja meg az ablak tetejét, és rázza meg. Minden más ablak eltűnik, így a figyelmet arra az egy ablakra összpontosíthatja.
Böngésszen biztonságban
Az Internet Explorer 8 a beépített SmartScreen szűrő segítségével blokkolja a nemkívánatos weboldalakat, így az órai megbeszélések zavartalanul folyhatnak.

Ablakvonzás – dolgozzon két ablakban egyszerre
Bizonyára kellett már két dokumentumot vagy weboldalt egyszerre vizsgálnia. A Windows 7-ben két mozdulattal helyezhet egymás mellé két ablakot úgy, hogy azok kitöltik a képernyőt, és teljes tartalmuk látszik.
1. Nyisson meg két ablakot.
2. Húzza az egyik ablakot a képernyő bal szélére.
3. Amikor egy halvány téglalap tölti ki a képernyő bal felét,
engedje el az egeret.
4. Húzza a másik ablakot a képernyő jobb szélére.
5. Amikor elengedi az egeret, a két ablak egyenlően tölti ki a
teljes képernyőt.
6. Most már egyszerűen összehasonlíthatja a két ablak
tartalmát.