Beharangozófilm a tanításhoz

Internet a tanórán - 2013. augusztus 31.

Írta: Nádori Gergely

Kezdődik az iskola! Hogyan teremthetjük meg diákjaink kedvét a tanuláshoz? Próbálkozzunk meg egy olyan módszerrel, amivel a nagy hollywoodi stúdiók is kedvet teremtenek a filmjeikhez: készítsünk beharangozót, trailert a tanulandókhoz! Nem kell hozzá más csak pár filmrészlet, egy vágóprogram (például a minden Windows-os gépen megtalálható Movie Maker és rövid munkával elkészülhet az ütős filmecske.

Én most a mozgás témakörét fogom tanítani a gyerekeknek, ezért ennek megfelelően válogattam a képeket. Szövegnek csak a főbb fogalmakat írtam fel, amivel találkozni fogunk, de lehet ez egy-két kérdés is, amire a témakör során választ kaphatnak. A végére, ahol a híres színészek szoktak szerepelni a trailerekben pedig odaraktam a tudományterület nagy tudósait, azokat, akik jelentőset alkottak a mozgásokkal kapcsolatban. A végeredmény itt látható:

{youtube}HCW5ZiLQomI{/youtube}

A filmeket az Internet Archive speciális filmgyűjteményéről szedtem össze (ITT TALÁLHATÓ), a zenét pedig a Jamendóról vadásztam (IDE KATTINTVA), összesen egy-másfél óra munkám volt a trailer elkészítése, de úgy gondolom, még sokat használhatom később is. Hogy mennyire lesz hatásos, az hamarosan kiderül.