Óravázlat pályázat! Egyszervolt + TanárBlog!!

Hírek - 2012. augusztus 16.

Írta: Prievara Tibor

Kedves Kollega!
Az egyszervolt.hu a TanárBloggal közösen egy kis szakmai pályázatra hív meg Benneteket.
Tapasztalataink azt mutatják, hogy az óvodákban, az alsós osztályokban igencsak kedveltek az www.egyszervolt.hu játékai és egyéb tartalmai, sok óvodapedagógus és tanító rendszeresen beépíti óráiba ezeket a játszva oktató „feladványokat”. Már eddig is több óravázlat került ki a Egyszervolt-Suli oldalra. Hogy könnyebb legyen a mindennapi munkában ezeket a tartalmakat használni, lehetőséget szeretnénk nyújtani azoknak, akik már ezeket a feladatokat alkalmazzák, hogy megosszák tapasztalataikat másokkal. Ugyanakkor számítunk az egyszervolt.hu tartalmakat most megismerők friss gondolataira. RÉSZLETEK, FELTÉTELEK, DÍJAK A LAPOZÁS UTÁN!


Óravázlat-pályázat

Célja, hogy olyan ötletes óravázlatok készüljenek, amelyek használják az www.egyszervolt.hu tartalmait, széles körben alkalmazhatóak az óvodákban és az általános iskola 1-4. osztályában.
A pályázat pénzdíjas.
A pénzdíj óravázlatonként 5.000.- 10.000.- Ft
Egy pedagógustól legfeljebb 2 óravázlatot díjazunk.
A javasolt tartalmakat IDE KATTINTVA (óvodásoknak), illetve IDE KATTINTVA (alsósoknak) lehet befoglalni. A befoglalás lényegében tájékoztatja a nevezőket, hogy ki melyik Egyszervolt tartalomhoz tervez és készít oktatási segédanyagot. Kérjük egy ember 4-nél több tartalmat ne foglaljon. (Természetesen a befoglalás nem jelent kizárólagosságot, pusztán tájékoztat, azaz bátran lehet olyan alkalmazásokat is befoglalni, amelynél valaki más neve már megtalálható.)
Az óravázlatokat a verseny Facebook felületén közzétesszük, itt gyűlnek a közönségszavazatok.

 


Emellett a beérkezett vázlatokat szakmai bírálóbizottság értékeli és válassza ki a kategóriánkénti három legjobbat. Ezeket az eredményhirdetést követően közzétesszük a pályázat kiírói, a Tanárblog és az Egyszervolt oldalain. A nem díjazott, ám közlésre érdemes  óravázlatokat a zsűri javaslata alapján szintén elhelyezzük a weboldalakon.
Kategóriák:
Iskola-kategória:

  • reál „tárgyak”: ” 1-3. helyezett
  • humán „tárgyak” 1-3. helyezett
  • Óvoda-kategória: 1-3. helyezett.
  • Plusz egy Közönség-díj.
  • Az értékelés főbb szempontjai:
  • Komplexitás
  • IKT eszközhasználat
  • Kreatív megközelítés, ötletesség
  • Játékosság
  • Formai követelmények megléte

Pályázat kezdete: 2012. augusztus 15.
Pályaművek beküldési határideje: 2012. szeptember 30.
Eredményhirdetés: 2012. október 15.
A pályaműveket a evsuli@egyszervolt.hu e-mail címre várjuk.
Jó munkát, pályázást!
Egyszervolt.hu és a Tanárblog szerkesztősége