Járja be a világot a Bing Maps segítségével

Oktatóvideók - 2011. január 9.

Írta: Prievara Tibor

A Microsoft ingyenes térképszolgáltatásával a Föld bármely pontját megismerheti. Nem kell földrajzóráin a térképek cserélgetésével tölteni az időt, a Bing Maps segítségével pillanatok alatt bemutathat bármilyen helyet. A Bing Maps segítségével megtervezheti útvonalát. Írja be felül a keresési sávba a kiindulási vagy érkezési hely utcanevét és a város nevét, majd nyomja meg az Enter gombot. Ha több találatot is adott a keresés, kattintson a megfelelő találatra, majd a térképen nyomja meg a jobb egérgombot a megfelelő pozíciónál. Válassza a Directions from here lehetőséget, ha a kezdőpontot szeretné megadni, illetve a Directions to here lehetőséget, ha a célpontot állítja be. Adja meg a másik pontot is. Bal oldalon, ha az Edit Route gombra kattint, beállíthatja az autópályák, illetve fizetős utak elkerülését. Ez még mind semmi, lapozás után következnek az igazán szigorú dolgok!

Beállíthatja például azt is, hogy az utcák mellett műholdas fényképek is megjelenjenek az adott területről. Húzza az egeret a lap alján középen található földgömbre, és válassza az Aerial lehetőséget. Választhatja a Bird’s Eye lehetőséget is, amellyel döntött nézetben, más perspektívában láthatja a műholdképeket.

 

Ha szeretné látni a közelben készült PhotoSyntheket, nyomja meg bal oldalon az Explore 3D Photo Experiences gombot. (Ha nem látszik a gomb, kattintson alul a Map Apps gombra, és válassza a PhotoSynth alkalmazást.)

Ekkor láthatja azokat a PhotoSyntheket, amelyek geocímkével vannak ellátva (azaz meg van jelölve, hol készültek). Ezek segítségével olyan helyeket is megismerhet közvetlen közelről, ahova nem volt alkalma eljutni. A PhotoSynthekről részletesebben IDE KATTINTVA olvashat. A Bing Maps további alkalmazásokkal teszi izgalmasabbá a világ felfedezését. Valós idejű időjárásadatokat és szatelitképeket nézhet a WeatherBuggal, vagy valóságos helyszínek kincskereső térképét készítheti el a Destination maps alkalmazással. Használja a Bing Mapset, ha interaktív, részletgazdag térképre van szüksége. Ejtse ámulatba diákjait, amikor történelemórán körbejárják egy történelmi épület PhotoSynthjét. Mutassa meg földrajzórán az éppen tanított hely műholdas képeit. A Bing Maps segítségével mindezt könnyedén megteheti!