Halloween - interaktív táblán, interneten és nagyon durván

Letölthető anyagok - 2009. november 2.

Írta: Prievara Tibor

Itt a Halloween, gondoltuk hátha szeretne valaki ezzel is foglalkozni. Ajánlunk egy interaktív táblára készült magyar matematika  tananyagot a SMART Tananyagpiacáról (letölthető, elvihető), valamint egy interaktív tökvájó flash játékot, no meg egy online zombis horrorjátékot is (ez elég durva). Hátborzongató részletek a lapozás után.

Nézzük a kedvesebb anyagokat először: alább is játszható, de IDE KATTINTVA egész oldalas verzióban is hozzáférhető egy Halloween-es tökvájó játék. Ha a számítógép teremben tartunk órát, főleg kicsiknek, 5 percet megér egy tökfaragó verseny. Erről már írtunk, mégpedig ITT.

 

Nézzük tovább: a SMART Tananyagpiac (IDE KATTINTVA található) is kedveskedik egy előregyártott, letölthető Halloween anyaggal (alsó tagozatosok számára). Mielőtt belépnénk, regisztrálnunk kell (10 mp), majd már a SMART Tananyagpiacon belül a SMART Interaktív tanórai feladatok menüpontot kiválasztva megtalálhatjuk a Halloween anyagot, amelyet már csak letöltenünk kell. Ez a tananyag matematika témában készült, egyszerű műveleteket gyakoroltathatunk vele - interaktívan, sőt, interaktív táblásan.

És végül jöjjön a horror: természetesen az oldalt egy gimnazista küldte nekünk, a neve Zombify yourself (azaz zombisítsd magad), és csak erős idegzetűeknek ajánljuk (IDE KATTINTVA található egyébként). A lényeg az, hogy egy képet feltöltve saját magunkról (akár webkamerával is csinálhatunk egy képet) zombivá alakíthatjuk magunkat. De tényleg ... egészen a fejünkből kiálló fűrészig (vagy fejszéig, esetleg vécépumpáig). Az oldal egy új zombifilm népszerűsítésére készült, de önmagában is megállja a helyét. Láttam embereket zombivá alakulni - félelmetes! Tennék ki képet, de inkább nem. Aki bátor, vagy nem hiszi, járjon utána!