Érettségi témakörönként

Letölthető anyagok - 2013. május 1.

Írta: Nádori Gergely

Pár nap múlva kezdődik az érettségi, két hét múlva pedig sorra kerülnek a természettudományos tárgyak is. Ezekhez mutatunk be pár olyan oldalt, amik nagy segítséget jelenthetnek. Az érettségi felkészítés egyik legnagyobb nehézsége, hogy miközben az anyagot csak egyes témakörönként tanítjuk, maguk az érettségi feladatsorok természetesen komplexek. Össze kell tehát ollózgatni, hogy az elmúlt tíz év feladatsoraiból éppen melyik feladat használható az adott témakörhöz. Szerencsére vannak kollégák, akik ebben segítenek nekünk!

A matematika érettségik témakörönkénti bontását a budakalászi gimnázium honlapján találhatjuk meg (IDE KATTINTVA), válogathatunk a halmazelméleti, trigonometria és hasonló feladatok között kedvünkre. A nyíregyházi Krúdy Gyula Gimnázium tanára, Gergely Tibor ugyanezt tette meg a biológia érettségikkel (IDE és IDE KATTINTVA), köszönet és hála neki!

Kémiához nagy segítség lehet az egyszerűen csak Kémia érettségi névre hallható oldal (ITT TALÁLHATÓ), itt még egy ingyenes konzultációra is felhívják a figyelmet, ahol maga Villányi Attila beszél a leggyakoribb hibákról.

Történelemből hasznos lehet az a fogalom- és évszámgyűjtemény, amit a Diákkapu nevű oldal szedett egybe (ITT TALÁLHATÓ).

Ennyit találtunk nagyhirtelen, ha valaki még ismer olyan oldalt, ami segíti az érettségi felkészítést, írja meg, vagy fűzze be megjegyzésbe akár ide, akár a Facebook oldalunkra és bővítjük a cikket!