Virtuális séta Londonban

Letölthető anyagok - 2012. május 22.

Írta: Nádori Gergely

Nagyon kreatív (és bár nem mai csirke) kiválóan használható a 'Virtuális séta Londonban' nevű tananyag. Egy valódi sétát tehetünk Londonban, miközben egy kellemes női hang mesél nekünk arról, hogy mi mindent láthatunk a városban, valamint feladatokat is ad (pl. kattints a batman logora). Nagyon profi módon van összerakva, nemek nagyon tetszik. Ráadásul nem szükséges hozzá internetkapcsolat sem, akár innen, a TanárBlogról is letölthető, csak ki kell csomagolni a fájlt, és már lehet is játszani.

Ha iskolában szeretnénk csoportokban használni, akkor azért menjünk végig a játékon, esetleg készítsünk hozzá kiegészítő feladatokat. A letöltött fájlt minden gépre telepíteni kell (ez kb. 3 perc) ahhoz, hogy mindenki tudjon játszani vele. Érdekesség különben, hogy nem is találtam hozzá weboldalt, hanem egyből a letölthető anyag érkezett egy EU-s oldalról. Na mindegy, jó szórakozást, hasznos időtöltést :) Talán még annyi fontos lehet, hogy kb. B1 szinten, vagy felette használható a játék. Ez azt jelenti, hogy akár felsőfokú előkészítő órákon is izgalmas lehet.

Ha van esetleg Classmate PC-nk az iskolában, ezzel az alkalmazással kiválóan használható, hiszen egyszerűen feltelepítjük a játékot a gépekre, és már játszhat is mindenki vele kedvére, egymástól függetlenül, saját tempójában haladva. Amiért én nem annyira szeretem ezt a játékot számítógépteremben tartani, hanem inkább laptop-órákat tartok belőle: így el tudnak menni párban a terem, illetve az oskola különböző részeire a gyerekek, nem zavarják egymást, és nem kell fejhallgatóval bíbelődni.

Utolsó tanács: elindítani a 'Play' gombbal lehet a játékot, kilépni belőle a 'Poistu' gombra kattintva - csak, ha ez valakinek (például nekem) nem lenne elsőre egyértelmű (mármint a Poistu).

Letölthetők: