Segédlet a Twitter használatához

Letölthető anyagok - 2011. szeptember 9.

Írta: Nádori Gergely

Érdekes megfigyelni, hogy a különféle alkalmazások, programok milyen sebességgel terjednek el. A blogolás és a digitális osztályterem egyre jobban polgárjogot nyer, egyre többen látják, hogy ez mire jó, a Facebookot senkinek nem kell bemutatni, de azzal kapcsolatban, hogy miként lehet az iskolában, az oktatásban használni sokaknak vannak kétségei.

Úgy tapasztalom, hogy még nehezebben megy a Twitter integrálása a mindennapokba vagy akár a tanításba. Ugyan itt, a TanárBlogon is voltak arról ötleteink, hogy ezt miként lehetne (pl. ITT, ITT és ITT) a különböző beszélgetésekben, továbbképzéseken többnyire értetlenség fogadja, ha arról beszélek, milyen jó is ez az eszköz. Pedig az egyéni szakmai fejlődésnek (a Personal Learning Network néven emlegetett saját szakmai hálózatnak) is kulcseleme lehet. Aki még csak most ismerkedik a Twitterrel nagy segítséget találhat abban az anyagban, amit kedves ismerősünk, az ELTE oktatója Abonyi-Tóth Andor írt, a pár oldalas ismertető ITT ELÉRHETŐ.

Nem csak nekünk lehet segítség ez a bemutató, ha olyan projektet tervezünk, amiben a Twittert akarjuk használni, érdemes kiadni a diákoknak segédletként, kötelező olvasmányként. Képernyőképekkel, alapos és érthető magyarázatokkal mutatja be, mire is való ez az alkalmazás, mire is tudjuk használni.