Letölthető biológia anyagok

Letölthető anyagok - 2011. április 9.

Írta: Nádori Gergely

Az évek során összegyűlt több olyan anyag a biológia tanításához, ami innen a TanárBlogról tölthető le. Olyan anyagokról van szó, amik elsődlegesen nálunk érhetőek el, vagy elsődlegesen a TanárBlog számára készültek, ezeket gyűjtöttük itt egy csokorba:

MTA Biológiai háttéranyag tanárok és emelt szinten érettségizők számára készült. Azokat a területeket próbálja lefedni, amik hiányoznak a legújabb tankönyvekből is vagy nehezen érthetőek, homályosak. A harmincegy fejezetet az adott témakörök legjobb hazai szakértői írták meg. A háttéranyag ITT ÉRHETŐ EL.

A 2011. évi orvosi Nobel-díjat mutatja be egy prezi IDE KATTINTVA.

Vízi gerinctelenek határozója a letölthető flash állománnyal a terepen határozhatjuk meg patakok, tavacskák, pocsolyák élőlényeit. A határózó ERRE TALÁLHATÓ.

Szintén a terepi munkát segíti a természetesség kalkulátor, amivel azt állapíthatjuk meg, mennyire temészetközeli egy-egy élőhely. A kalkulátor ITT TALÁLHATÓ.

A 23 című Prezi bemutató az emberi genomot mutatja be, minden egyes kromoszómáról kiválasztva egy-egy érdekes gént vagy mutációt. A Prezi online változata ITT VAN, de a cikk aljáról letölthető a netfüggetlen változata is.

A modern biotechnológia tanításához lehet hasznos a PlayDecide porgrammal készült anyag is, ami szintén letölthető lentről. A játékról ITT ÍRTUNK részletesen.

A TanárBlog könyvtárának kifejezetten természettudományokat tanítók számára készült darabja A nyúlon túl... ITT ÉRHETŐ EL.

Letölthetők: