Gerinctelen határozó

Letölthető anyagok - 2011. február 26.

Írta: Nádori Gergely

Az erdei iskolák egyik legjobb elfoglaltsága a hegyi patakok, tavacskák élővilágának megismerése. Könnyedén fogdoshatunk össze sokféle állatot, örvényférgeket, tegzeseket, kérészlárvákat, amiket azután megvizsgálhatunk, beazonosíthatunk. Az előfordult élőlényekből még a víz minőségére is következtethetünk a BISEL rendszer segítségével.

Dr. Kriska György régóta elismert szakértője a vízi gerincteleneknek, csodálatos fotóit több könyvben, különféle kiadványokban csodálhatták már meg az érdeklődők. 2009-ben jelent meg a Nemzeti Tankönyvkiadónál az a határozókönyve, amihez egy CD melléklet is járt. ennek a könyvnek a kiegészítéseként készült el egy interaktív határozó, amit a számítógépre tölthetünk és legalábbis a nagyobb csoportok szintjéig könnyen határozhatunk vele. A szerző gáláns engedelmével, ezt innen a TanárBlogról is letölthetővé tesszük, elég IDE KATTINTANI.

A tömörített fájlt elég kicsomagolni egy könyvtárba és a start programra kattintva már indul is a határozó. ha feltöltjük egy netbookra, esetleg egy strapabíró Classmate PC-re telepítve még érdekesebb lehet vele az amúgy is izgalmas patakozás.

Ha valakinek márt megvan a CD, annak is érdemes elnéznie Krska György oldalára, mert onnan egy javítócsomag tölthető le hozzá (IDE KATTINTVA az oldal legalján).

Letölthetők: