Lessonwriter - tananyag egy csapásra

Letölthető anyagok - 2010. július 26.

Írta: Prievara Tibor

A Lessonwriter több, mint jó: hasznos! Az oldal lényege annyi, hogy egy általunk kiválasztott (angol nyelvű) szövegből feladatlapokat gyárt. Nem kell mást tennünk, mint kimásolni a szöveget, bemásolni a megadott mezőbe, kettőt kattintani, és már készen is vagyunk. A Lessonwriter kiszedi a fontosabb szavakat, feladatokat készít hozzá, esztétikusan elrendezi, mi pedig kinyomtathatjuk. Természetesen nem minden működik automatikusan, ezért például feltehetünk kérdéseket, és ezeket beilleszthetjük a feladatlapba.

Szintén érdekesség, hogy a szövegben szereplő szavakhoz azonnal kapunk magyarázatot, jelentést, illetve kiválaszthatjuk, hogy a szólistából mely szavakkal szeretnénk dolgozni.

 

Kiejtést is taníthatunk a Lessonwriter oldalával, de itt a szövegben lévő szavakból választhatunk hangokat, és azokra kaphatunk további pédákat. Mindez természetesen nem az oldal teljes kínálata, rengeteg apróság, kiegészítés, további segítség található még, amellyel még színesebbé tehetjük a feladatlapunkat (és a tanórákat).