A szomszéd fűje...

Hírek - 2012. február 15.

Írta: Nádori Gergely

... állítólag mindig zöldebb. És a másfajta iskola kívülről nézve mindig sokkal jobb, hatékonyabb, emberségesebb, tanárbarátabb, izgalmasabb mint a miénk. És természetesen ha van is ilyen optikai csalódás az még nem ok arra, hogy ne bámuljunk át a kerítésen. Szerintem minden tanárnak érdemes megismerkednie az alternatívákkal, a másfajta iskolákkal. Ezeknek az iskoláknak nagyon sok olyan tulajdonsága van, amik bármely hagyományos intézményben is beépíthetők a mindennapokba.

A Sulinet több évvel ezelőtt keztdett el egy sorozatot az alternatív pedagógiákról. Eleddig tíz egyenként egyórás film készült el (ITT TALÁLHATÓK), ami egy-egy intézményt vagy egy-egy módszert mutat be. Megnézhetjük itt a Waldorf iskolák, a Belvárosi Tanoda vagy akár az Igazgyöngy iskola mindennapjait. De megismerkedhetünk a szöveges értékelés vagy a témahetek titkaival is. Szerintem érdemes rászánni az időt és megnézni a filmeket, de hát én haza beszélek...

Mivel a legelső filmben, ami az Alternatív Közgazdasági Gimnáziumról szól és nyolc évvel ezelőtt készült magam is szereplek:

{youtube}TrusR56N5oQ{/youtube}