Kortárs művészeti projekt - együttműködő kerestetik

Hírek - 2010. február 9.

Írta: Nádori Gergely

Az Utazó Rajziskola izgalmas művészeti projekt, amiben középiskolás diákok közelítenek meg társadalmi kérdéseket egy közös rajzos projekten keresztül. A tervezett munka részletei ITT OLVASHATÓK.

A projektet létrehozó művészek olyan diákokat és tanárokat keresnek, akik szívesen vennének részt egy ilyen munkában. Szívesen ellátogatnak iskolákba is, hogy beszéljenek arról, mit szeretnének tenni és mi mindezzel a céljuk.  Részletek a Bővebben után:

Szabó Péter vagyok, egy projekttel kapcsolatosan keresem meg önöket.

A fent említett projekt egy képzőművészeti eseménysorozat, mely Március 22-27 között fog létrejönni a Stúdió Galériában, mely a Damjanich és a Rottenbiller utca sarkán található.

Az eseménysorozat neve: Az Utazó Rajziskola, mely kereten belül egy héten keresztül társadalmi témákat feszegetünk a rajz segítségével. A „rajzórákat” művész-párosok tartják, főleg 14-18 éves korosztálynak, és minden este kiállítás nyílik az aznapi termésből. A hét végén egy összegző kiállítás illetve egy kerekasztal beszélgetés lesz, melyre mindenkit szeretettel várunk, ugyanúgy mint a hét mindegyik megnyitójára.

Azért írtam Önöknek, mert a projektben a RAJZOLÓK nevet viselő fiatalokat keressük, kiket érdekel ez a lehetőség, hogy részt vegyenek egy ilyen kísérletben. Ehhez lenne szükségem az Önök segítségére.

A mellékelt blogon minden információt megtalálnak az eseménysorozattal kapcsolatban.

http://thetravellingdrawingschool.blogspot.com/

Az „Új indítás” post maga a projekt részletes leírása, a többi meg a napi témák bemutatása, minden lényeges információval (művészek nevei, linkek, időpontok). Kérem, szánjanak kis időt a tanulmányozásra, a meghívott művészek igen érdekes felvetésekkel álltak elő. Amennyiben háttér információkra van szükségük, vagy a részletekre a rajzórák menetét illetőleg, nyugodtan kérdezzenek.

Arra szeretném kérni Önöket, amennyiben érdekesnek és fontosnak tartják a felvetésem, jelezzenek vissza, hogy tudjunk találkozni személyesen is. Mindenképpen szeretnék egy rövid 10-15 perces projektismertetést tartani diákoknak is, ha lehetséges, és szóróanyagot osztani, hogy ha közülük valaki érdeklődik, legyen lehetősége engem és a művészeket elérni, hogy kezdjük el a kommunikációt és a közös munkát.

Nagyon köszönöm!

Tisztelettel

Szabó Péter
jackietriste@yahoo.co.uk
00 36 20 9797 835