Microsoft Innovatív Pedagógus program - 2013

Hírek - 2013. október 9.

Írta: Prievara Tibor

Sokan kérdezték tőlünk, hogy mi is ez a program pontosan, és arra gondoltunk, hogy nem egyesével adunk információt, hanem megosztjuk mindenkivel a MIPP leírását. A lapozás után minden hasznos információ megtalálható. A képzéseket a TanárBlog szervezi és koordinálja, több szinten lehet rengeteg gyakorlati tudással, ötlettel gazdagodni. Mindehhez csak  a lapozás utáni jelentkezési lapot kell kitölteni, illetve regisztrálni a PIL Network-re (ITT TALÁLHATÓ). Türelmetlenebbek kedvéért álljon itt a jelentkezés lap linkje is. Találkozzunk az online képzéseken, a jelenléti alkalmak során, vagy éppen a legközelebbi konferenciánkon.

A Microsoft Innovatív Pedagógus program segít a rendelkezésre álló IKT eszközöket minél hatékonyabban integrálni az oktatásba. A képzésen a Microsoft által világszerte használt (és mindenhol ismert és elismert) képzési rendszert alkalmazzuk a helyi (magyar) igényekre.
Az elvégzett munka és teljesített feladatok mértékében ebben az évben 3 szintet lehet ‘ugrani’
1. Belépési szint
Ez az, amihez nem szükséges más, mint regisztrálni a PIL-network.com címen található, már most több mint 300 000 tanárt számláló tudásmegosztó portálra.

2. Szint
Windows in the Classroom jelvény
A következő szint 10 óra befektetett munkát, erőfeszítést igényel. A teljesítéséhez összesen 5 képzési alkalmon kell részt venni, és ehhez kapcsolódóan legalább egy feladatot elvégezni, megosztani a PIL Network oldalán - és a képzés szervezőivel. A tananyagokról kéthetente küldünk írásos összefoglalót, illetve képernyővideókat, hogy könnyebb legyen elsajátítani a tartalmakat. Ugyanakkor a jelvény megszerzéséhez 5x45 percnyi képzésen szükséges részt venni. Ezt a lehető legrugalmasabban próbáljuk megszervezni, azaz elvgezhetőek a képzési modulok online, webináriumok formájában, de szervezünk jelenléti képzéseket, ahol egyszerre akár 2-3 modul is elvégezhető, illetve szervezünk nagyobb eseményeket (konferenciákat), ahol akár a teljes anyagot jelenléti képzések formájában hozzáférhetővé tesszük. A webinálriumokat mind az 5 témakörben többször is megtartjuk, az időpontokat folyamatosan tesszük közzé.
Az alábbi 5 modul tartozik ehhez a rendszerhez:
1 OneNote + Képernyőfelvétel
2 Képek
3 Videók (Windows Live Movie Maker)
4 Projektek, fájlmegosztás, Skype az osztályteremben (SkyDrive)
5 Tabletek és hasznuk - Web Apps (Office 365)

3. Szint
Microsoft Innovatív Pedagógus jelvény
A 3. szint összesen 20 órányi képzést ad, célja az, hogy magasabb szinten is segítsen az IKT eszközök használatának elsajátításában a tanulás folyamatában. A modulok pontos listájával nemsokára jelentkezünk, tervezzük, hogy olyan témák mellet, mint Értékelés, Digitális történetmesélés, Prezentációk, Publikációk (weboldalak OneNote-ban, sharepoint, publisher) egy olyan kézikönyvet is adunk, amely pontról pontra segít abban, hogyan lehet egy iskolában elősegíteni az IKT hasznos elterjesztését.

Bízunk benne, hogy sokan eljutnak velünk a harmadik szintre, ami az alábbiakkal jár:
A tanév végén egy publikációt készítünk a leghasznosabb írásokból, ötletekből, amit eljuttatunk a magyar iskolákhoz.
A Microsoft Innovatív Pedagógus jelvény megszerzői jó eséllyel pályázhatnak a Microsoft Expert Educator címre
Konferenciákon, TeachMeet-eken rendszeres megjelenési és publikálási lehetőséget biztosítunk.

Üdvözlettel,
Nádori Gergely és Prievara Tibor
szervezők