Pedagógiai Kávéház (december 8.) - meghívó

Hírek - 2012. november 12.

Írta: Prievara Tibor

Kedves Kollégák! Sok minden történik a közoktatásban, amiről talán érdemes beszélni, illetve szeretnénk a TanárBlogos TeachMeet-ek hagyományát tovább folytatni. Mindezek fényében arra vetemedtünk, hogy - ha ti is velünk tartotok - december 8-án, szombaton 10:00 és 13:00 óra között megrendeznénk a TanárBlog első pedagógiai kávéházát az Anker klubban (1061 Bp., Anker köz 1-3.). Jelentkezési lap itt található. A részletes programot, illetve a kezdeményezésről még többet a lapozás után tudhattok meg. Nagy szeretettel várunk mindenkit.


Próbáltuk úgy kitalálni a programot, hogy rengeteg gyakorlati ötlet, és érdekes szakmai vita segíthesse mindannyiunk munkáját. Mi erre gondoltunk:

10:00 - kb. 11:00 - IKT rapidrandi (módszertani ötletbörze)
Arra kérünk mindenkit, hogy ha tud, hozzon egy nagyon egyszerű ötletet, tippet, weboldalt, vagy bármit, amit használt, vagy akár csak olvasott róla és tetszett neki.

11:00 - kb. 12:00 - 21. századi pedagógia, itt és most - kerekasztal beszélgetés
Az asztal körül egy pedagógia professzor, egy iskolaigazgató, egy egyszerű tanár és reményeink szerint a kormányzat képviselője ülnek majd és megbeszélik, hogy milyen esélyei és lehetőségei vannak a 21. századi pedagógiának a hazai változó oktatási környezetben.

12:00 - 13:00 - TeachMeet
Itt kb. 15 rövid előadást hallgathattok meg, gyakorló tanárok osztályteremben kipróbált ötleteit röviden, 3 percben előadva. FONTOS! Mindenki ötletét szeretettel várjuk, kérlek jelezzétek a jelnetkezési lapon, hogy előadnátok. Az előadások teljesen kötetlenek, semmi sem szükséges hozzá, még prezentáció sem, a lényeg annyi, hogy összesen 3 percben egy órán használt - működő, vagy éppen nem jól sikerült - ötletet megosszunk egymással.

13:00 - kifulladásig Cool-off (kötetlen beszélgetés)
Az előadókkal a TeachMeet után lehet még beszélgetni, kérdezgetni őket, vagy akár minket is.
Várunk mindenkit szeretettel, az Anker kávézó befogadótere véges, azért kérünk mindenkit, hogy itt jelezze részvételi szándékát. A részvétel ingyenes, de kérünk mindenkit, hogy úgy foglaljon helyet, ha tényleg úgy látja, hogy el tud jönni. (Jelentkezési lap továbbra is itt: http://is.gd/zRh9RU )
A pedagógiai kávéházról a TanárBlogon, illetve e-mailben is folyamatosan tájékoztatunk minden jelentkezőt.
Találkozzunk tehát december 8-án az Anker klubban!
Üdvözlettel,
Gergely és Tibor