Teachmeet április 5-én

Hírek - 2012. április 10.

Írta: Nádori Gergely

Április 5-én tartottuk a TanárBlog második tanár találkozóját, Teachmeetjét. Ezúttal a skót hagyományokhoz hűen olyan helyen, ahol sört is lehet kapni. A budapesti Anker klubban közel negyvenen gyűltünk össze, hogy meghallgassuk egymás ötleteit, tapasztalatait vagy éppen dilemmáit. A Bővebben után egy videót is mutatunk az eseményről.

A három perces előadások között szó volt sikeres projektekről, érdekes eszközökről és izgalmas tapasztalatokról egyránt. A közel egy órás kötött programot kellemes, kötetlen beszélgetés követte. A Teachmeet alatt azon gondolkodtam, hogy milyen érdekes dolog is ez, tulajdonképpen egy továbbképzés, hiszen jó gyakorlatokat osztunk meg egymással. Nagyon gyakorlat orientált is, hiszen olyanok beszélnek, akik csinálják is, nem csak mondják. Alulról építkező és demokratikus, hiszen nincsen előzsűri vagy értékelő bizottság. De mennyire más, mint egy továbbképzés, hiszen itt nem továbbképzők és továbbképzendők vannak, hanem tanárok, akik nagyon szeretik a hivatásukat és szeretik jól csinálni, így aztán beszélgetni is szeretnek róla.

Sajnos a klubban nem volt olyan könnyű megoldani a hangrögzítést, ezért csak egy hangulatvideót vágtunk össze. A valamivel részletesebb bemutató az IKT Híradón található meg (IDE KATTINTVA).

{youtube}Fb-G-49fszQ{/youtube}