A TanárBlog a múzeumpedagógusoknál

Hírek - 2010. november 10.

Írta: Nádori Gergely

November 9.-én tartották a múzeumpedagógusok nyolcadik konferenciáját a Ludwig Múzeumban. A rendezvényen a TanárBlog is megjelent. Izgalmas szakma a múzeumpedagógusoké, hiszen az utóbbi években egyre nagyobb szerepet, egyre nagyobb teret kap az informális tanulás. Ez az, amiben a múzeumoknak kiemelkedő szerep juthat. A változást a múzeumpedagógusok is érzik, mintha a tudomány vs. közművelődés csatákban, melyek évtizedek óta folynak a múzeumokban egyre jobbak lennének a pozícióik. Persze még van min javítani, arra a kérdésre, hogy melyik jelenlevő múzeumpedagógus az, akinek az igazgatója legalább egy múzeumpedagógiai foglalkozását vegigülte a főnöke csak egy kéz emelkedett a magasba.

A TanárBlog Joó Emesével az Iparművészeti Múzeum munkatársával közösen beszélt arról, milyen lehetőségei vannak az IKT-nak a múzeumokban. Bemutattuk a Classmate PC-t, mint ideális eszközt a kiállítótermi használatra.

A konferencia címe az volt: Határátlépések és úgy éreztük, az IKT ilyen használata valóban egy komoly határ átlépése a múzeumokban dolgozók számára is, de ők is látják, hogy nem nagyon van más út, ha követni akarják a digitális bennszülötteket.

Akit érdekel a múzeumpedagógia, érdemes ellátogatnia az erre a célra létrehozott blogra (IDE KATTINTVA).

Néhány kép az előadásról: