Projektmenedzsment

Internet a tanórás - 2013. október 5.

Írta: Nádori Gergely

Egyre többet és egyre többen csináltatunk projekteket a diákokkal. A projektek gyakran elhúzódó és összetett munkafolyamatok, amiben nem árt pontosan látni, hogy éppen hol is tartanak. Ebben segíthet egy ingyenes eszköz, a Brevado, amit eredetileg az üzleti élet céljaira fejlesztettek, de remekül használható az osztályteremben is (ITT TALÁLHATÓ).

Nem másról van szó, mint egy idővonalról, ahol elhelyezhetjük a feladatokat, a részfeladatokat, fűzhetünk hozzá megjegyzéseket, videókat fájlokat. Meghívhatunk együttműködőket is, akik képesek lesznek ezeket módosítani, újabbakat hozzáadni. Minden feladat és részfeladat mellett jelölhetjük, hogy már végrehajtottuk-e. Így naprakészen látható, hogy hogyan áll a projekt, mik az eljövendő feladatok. Az egészről kapunk egy linket, amit megoszthatunk bárkivel, így mindenki láthatja, hogy mi az állás.

 

Külön öröm, hogy az oldal az összes ékezetes karaktert jól kezeli. Többféleképpen vehetjük hasznát a tanításban: készíthetünk mi egyet a diákoknak, és ott jelezhetjük, hogyan állnak a projekttel, de arra is megkérhetjük őket, hogy készítsenek maguknak egy ilyen projekt idővonalat, amit azután megosztanak velünk. Ez utóbbi esetben mi láthatjuk, hol állnak.

Példakánt álljon itt egy projekt idővonala, ahol a feladatok egy tananyag elkészítése volt az energia témakörében: IDE KATTINTVA.