• Interaktív tábla helyett

  Interaktív tábla ötletek - 5 éve

  Írta: Nádori Gergely

  pixiclipHa éppen nincs szoftver az interaktív táblához, vagy esetleg még interaktív tábla sincs, ha gyorsan kell valamilyen interaktív tananyagot készíteni, jó választás lehet a PixiClip (IDE KATTINTVA). Az oldalon találunk egy vásznat, amire rajzolhatunk, gépelhetünk, képeket tölthetünk fel. Közben rögzíthetjük a hangot vagy akár a webkamera képét is. Így egyfelől rajzolhatunk könnyen a képernyőre, másfelől pedig, mivel a rendszer mindezt rögzíti is, tulajdonképpen egy e-tananyagot is készíthetünk. Az elkészült felvétel azután könnyedén megosztható.

  Bővebben...

 • Online tábla

  Interaktív tábla ötletek - 6 éve

  Írta: Nádori Gergely

  https://realtimeboard.com/blog/wp-content/uploads/2014/04/RealtimeBoard-1.pngTöbbször gondoltam már arra, hogy milyen jó lenne valami olyan program, amivel tudnék használni bármilyen interaktív táblát. Az pedig még jobb lenne, ha még telepíteni sem kellene semmit hozzá! Most találtam egy olyan webes alkalmazást, ami ilyesmit tud, meg még egy kicsit többet is. A RealtimeBoard alkalmazásról van szó (ITT ÉRHETŐ EL), a böngészőben kapunk egy táblát, amire íratunk, post-iteket helyezhetünk el, nyilakkal kapcsolhatunk össze dolgokat. A táblánkat meg is oszthatjuk másokkal is, és akkor ők is képesek lesznek használni. Arra is lehetőség van, hogy megjegyzéseket fűzzünk valamihez.

  Bővebben...

 • Még jobb lett a Classflow

  Interaktív tábla ötletek - 7 éve

  Írta: Nádori Gergely

  Icon made by freepic.comKorábban írtunk már (ITT)nagy lelkesen a Classflow nevű ingyenes osztályfelügyeleti rendszerről (ITT TALÁLHATÓ). A rendszer nem csak tananyagszerkesztő, hanem azt is lehetővé teszi, hogy levezényeljünk egy órát, főleg akkor, ha a diákok maguk is rendelkeznek valamilyen eszközzel (számítógép, laptop, tablet). Feltehetünk kérdéseket, megadhatjuk, hogy mit lássanak ők és mi legyen kivetítve, elindíthatunk előre elkészített anyagokat és még az interaktív tábla szoftvere helyett is használhatjuk a rendszert. Most több izgalmas újdonságot építettek bele, lássuk, miket:

  Bővebben...

 • SMART Notebook Akadémia

  Interaktív tábla ötletek - 11 éve

  Írta: Nádori Gergely

  A SMART Notebook Akadémia segítségével 10 videókkal, kvízekkel gazdagított tananyagban sajátíthatja el a szoftver használatának csínját és bínját. A tábla üzembehelyezésétől az interaktív feladatok készítéséig mindennel megismerkedhet.

  Bővebben...

 • Interaktív tábla a gyakorlatban

  Interaktív tábla ötletek - 12 éve

  Írta: Nádori Gergely

  Főző Attila kollégánktól kaptuk ezt a rövid, de nagyon tanulságos videót, amiben az interaktív tábla és az osztálytermi szavazórendszer használatát mutatja be. aki még csak most ismerkedik ezekkel az eszközökkel, biztosan érdekesnek fogja találni. A videó a Bővebben után következik:

  Bővebben...