• Teljes eszköztár online órához, vagy kivetítve a tanteremben - Classroomscreen

    Interaktív tábla ötletek - 2 éve

    Írta: Prievara Tibor

    Online órák során, vagy éppen az osztályteremben egy kivetítőn (netán interaktív táblával a hátunk mögött) gyakran fordul elő, hogy hirtelen valami az órához olyan jó lenne - például egy visszaszámlásló, vagy stopper, netán egy videó megosztása, esetleg rajzolnánk valamit stb. ha ehhez van egy drága interaktív táblánk, és hozzá a megfelelő szoftver, akkor persze könnyebb a dolgunk. Ha nincs, vagy nem tudjuk azt használni, izgalmas alternatíva lehet a Classroomscreen nevű weboldal(ITT TALÁLHATÓ), ahol 14 különböző tanórán használható alkalmazást találunk. Háttérképet tehetünk fel - óra elején remek bevezető, stoppert használhatunk, netán számológépet, illetve 'sorsolhatunk' diákokat, csak be kell írni a neveket, és random 'kihúz' a gép egyet, de QR kódot is gyorsan felpakolhatunk, rajzolhatunk, dobókockával dobhatunk, és még egy sor érdekes és helyenként igen hasznos alkalmazást kaphatunk, talán a média megosztása, youtube videók stb. szintén nagyon hasznos lehet. Kompakt, előre elkészített táblakppel lephetjük meg magunkat és diákjainkat, felgyorsítva az óra menetét.

    Bővebben...

  • Interaktív tábla helyett

    Interaktív tábla ötletek - 8 éve

    Írta: Nádori Gergely

    pixiclipHa éppen nincs szoftver az interaktív táblához, vagy esetleg még interaktív tábla sincs, ha gyorsan kell valamilyen interaktív tananyagot készíteni, jó választás lehet a PixiClip (IDE KATTINTVA). Az oldalon találunk egy vásznat, amire rajzolhatunk, gépelhetünk, képeket tölthetünk fel. Közben rögzíthetjük a hangot vagy akár a webkamera képét is. Így egyfelől rajzolhatunk könnyen a képernyőre, másfelől pedig, mivel a rendszer mindezt rögzíti is, tulajdonképpen egy e-tananyagot is készíthetünk. Az elkészült felvétel azután könnyedén megosztható.

    Bővebben...

  • Online tábla

    Interaktív tábla ötletek - 9 éve

    Írta: Nádori Gergely

    https://realtimeboard.com/blog/wp-content/uploads/2014/04/RealtimeBoard-1.pngTöbbször gondoltam már arra, hogy milyen jó lenne valami olyan program, amivel tudnék használni bármilyen interaktív táblát. Az pedig még jobb lenne, ha még telepíteni sem kellene semmit hozzá! Most találtam egy olyan webes alkalmazást, ami ilyesmit tud, meg még egy kicsit többet is. A RealtimeBoard alkalmazásról van szó (ITT ÉRHETŐ EL), a böngészőben kapunk egy táblát, amire íratunk, post-iteket helyezhetünk el, nyilakkal kapcsolhatunk össze dolgokat. A táblánkat meg is oszthatjuk másokkal is, és akkor ők is képesek lesznek használni. Arra is lehetőség van, hogy megjegyzéseket fűzzünk valamihez.

    Bővebben...

  • Még jobb lett a Classflow

    Interaktív tábla ötletek - 10 éve

    Írta: Nádori Gergely

    Icon made by freepic.comKorábban írtunk már (ITT)nagy lelkesen a Classflow nevű ingyenes osztályfelügyeleti rendszerről (ITT TALÁLHATÓ). A rendszer nem csak tananyagszerkesztő, hanem azt is lehetővé teszi, hogy levezényeljünk egy órát, főleg akkor, ha a diákok maguk is rendelkeznek valamilyen eszközzel (számítógép, laptop, tablet). Feltehetünk kérdéseket, megadhatjuk, hogy mit lássanak ők és mi legyen kivetítve, elindíthatunk előre elkészített anyagokat és még az interaktív tábla szoftvere helyett is használhatjuk a rendszert. Most több izgalmas újdonságot építettek bele, lássuk, miket:

    Bővebben...

  • SMART Notebook Akadémia

    Interaktív tábla ötletek - 14 éve

    Írta: Nádori Gergely

    A SMART Notebook Akadémia segítségével 10 videókkal, kvízekkel gazdagított tananyagban sajátíthatja el a szoftver használatának csínját és bínját. A tábla üzembehelyezésétől az interaktív feladatok készítéséig mindennel megismerkedhet.

    Bővebben...

  • Interaktív tábla a gyakorlatban

    Interaktív tábla ötletek - 15 éve

    Írta: Nádori Gergely

    Főző Attila kollégánktól kaptuk ezt a rövid, de nagyon tanulságos videót, amiben az interaktív tábla és az osztálytermi szavazórendszer használatát mutatja be. aki még csak most ismerkedik ezekkel az eszközökkel, biztosan érdekesnek fogja találni. A videó a Bővebben után következik:

    Bővebben...