• YouTube videók letöltése a gépünkre

    - 5 éve

    Írta: Prievara Tibor

    Ma egy nagyon hasznos, érdekes tippet tartogatunk a nyájas olvasónak. Bizonyára sokan gondoltunk már arra egy YouTube videó megnézése után, hogy 'de jó lenne ezt letölteni', hátha egy idő után törlődik a vágyott tartalom. Nos, nem kell többet emiatt aggódnunk, a trükk pedig: a videó linkjébe a 'youtube' szó elé írjuk be, hogy 'ss'. Azaz youtube.com/ ... helyett az lesz a link, hogy ssyoutube.com/ ... . Ezután eljutunk a letölthető videóhoz, egy pár pillanatot várjunk, majd kattintsunk a Download gombra. Ilyen egyszerű az egész :)

    Bővebben...

  • Az élet iskolája - remek YouTube csatorna angolosoknak

    Nyelvoktatás - 8 éve

    Írta: Prievara Tibor

    school of life Először is köszönet Murányi Natália kollégámnak a remek ötletért, amely nem más, mint egy rövid (3-10 perces) videókból álló csatorna (amely ITT TALÁLHATÓ. Több száz, tematizált videó között tallózhatunk, ráadásul pont órán használható hosszúságúak, és témájukban a The School of Life (azaz az Élet iskolája) címhez hűen olyan dolgokról beszél, amelyek nem képezik az iskolai tananyag részét - pedig kellene. Ilyen az, hogy mit is jelent, ha valaki vállalkozik, hogyan működtessük, vagy értsük meg jobban a kapcsolatainkat, vagy éppen hogyan használják a szexet eladásra a reklámok. Természetesen vannak 'hagyományos' témák is, például erősnek tűnik az oldal filozófiából, de a munka+kapitalizmus témakör is 40 videót számlál. Összességében remek találat az oldal, érdemes böngészgetni.

    Bővebben...

  • Mit nézzünk a nyáron? A YouTube-ot!

    Tippek, trükkök - 9 éve

    Írta: Prievara Tibor

    youtube Már többször írtunk arról, hogy a YouTube már sokkal több, mint vicces házi videók megosztófelülete. Lassan saját jogú mozi, tévé és sorozatgyűjtő lesz. Ehhez csupán érdekeltté kellett tenni a tartalamk létrehozóit, hogy itt (is) közzé tegyék a műveiket. Most egy érdekes gyűjteményre szeretnénk felhívni a figyelmet, ha valaki esetleg nyáron a magyar filmtörténet magaslatait (ne adj isten mélységeit) szeretné megtapasztalni, akkor nem kell többé az alternatív mozik videótékáját böngésznie, hiszen az ITT TALÁLHATÓ YouTube csatorna 142 magyar fimet tartalmaz, Csinibabától kezdve a Roncsfilmen át a Kopaszkutyáig. A linken az Anyád! A szúnyogok indul el.

    Bővebben...

  • Gondoljon másképpen a YouTube-ra

    Nyelvoktatás - 9 éve

    Írta: Prievara Tibor

    bang Bevallom, nekem imponál, ahogy a YouTube keresi a helyét, és folyamatosan megújul. Rengeteg a csapda egy videómegosztó életében, ugyanis válhat érdektelen házi videók megosztójává, vagy illegális tartalmak gyűjtőtégelyévé. Nem is beszélve a reklámokat elkeseredetten az arcunkba toló, valódi üzleti modell nélkül elindult oldalakról. Ezzel szemben a YouTube olnyan promóciós csatornává vált, amely valóban sok emberhez elér és ahol megéri nagy cégeknek is valódi tartalommal beszállni. Ilyen csatornát ajánlnk ma nyelvtanároknak (tanulóknak), amely nem más, mint a CBS The Big Bang Theory című sorozatához készült YouTube csatorna. Az oldal ITT TALÁLHATÓ, százszámra tartalmaz rövid, 2-4 perces részleteket (nyelvtanításhoz pont ideálisak), ráadásul tematizáltak is, azaz pl. külön sorozat van Penny és Leonard kapcsolatáról.

    Bővebben...

  • Viewpure - Youtube videók tisztán

    Tippek, trükkök - 9 éve

    Írta: Prievara Tibor

    viewpure Aki már hallott egy osztálynyi diákot hangosan felröhögni egy órán lejátszott YouTube videó után, az értékelni fogja ezt a tippet. Azt ugyanis nem tudjuk szabályozni, hogy a kapcsolódó videók milyenek legyenek, és volt már egy-két kínos (vicces) pillanat ebből, amikor a videóhoz kapcsolódó 'vicces' tartalom jelent meg. Erre nem lehet felkészülni, hacsak a Viewpure alkalmazásával. Roppant egyszerűen működik, két kattintással megelőzhetőek a problémák. Nem kell mást tennünk, mint kimásolni a Youtube videó linkjét, bemásolni a megadott mezőbe a Viewpure-on, és már nézhetjük is a sallangoktól megtisztított videót.

    Bővebben...

  • Feltöltöttem a videót a YouTube-ra. Na és most?

    Oktatóvideók - 9 éve

    Írta: Nádori Gergely

    youtube Sok-sok videót végtermékként felmutató projekttel találkoztam eddig, ahol a tipikus legutolsó lépés az volt, hogy 'akkor az elkészült videót töltsük fel a Youtube-ra'. Én pedig azon kezdtem el gondolkodni, hogy vajon tudjuk-e, hogy a feltöltött videóval mi mindent lehet még csinálni? A gondolkodást kattintás követte, íme a lista. Például kivágni belőle részeket - azaz, ha a végén lett 15 másodperc nem kívánt tartalom, akkor nem kell videóvágót telepíteni, fel lehet tölteni a videót a Youtube-ra, aztán ott lecsippenteni az extra részt. De a képet is manipulálhatjuk, akár teljesen pixelessé tehetjük, hogy nehéz legyen felismerni, hogy mi is történik pontosan - ez nyelvórán egy kincsesbánya lehet -, nem is beszélve arról, hogy a feltöltött videókat nagyon egyszerűen tudjuk feliratozni - és ez még korántsem minden. Hogy mindez pontosan hogyan történik, hosszadalmas lenne leírni, ezért hát készítettünk róla egy videót, amely IDE KATTINTVA hatásosan megtekinthető.

    Bővebben...