• Avatár

    Internet a tanórán - 5 éve

    Írta: Nádori Gergely

    kepAmikor bármilyen helyzetben csoportokat alakítunk, akár táborokban, akár az osztályteremben, ha kooperatív módszerrel dolgozunk, az egyik első dolog, amit érdemes megcsinálni, az identitás játék. Egészen másképpen viselkedik egy csoport, ha van neve, zászlója, indulója, plakátja, mintha csak egymás mellé ültetett gyerekek halmaza. Nincsen ez másképpen a virtuális terekben sem. Ha virtuális osztályteremben dolgozunk, érdemes ott is egy kicsit a saját közeg testre szabásával foglalkozni. ha úgy tetszik a virtuális identitással törődni. Ebben jöhet jól az Avatar maker (IDE KATTINTVA), ahol pár kattintással csinos avatart készíthetünk magunknak, vagy akár véletlenszerűen generálhatunk is. A képet aztán leölthetjük és bárhol alkalmazhatjuk, ahol kedvünk van rá.

    Bővebben...

  • Yammer - virtuális osztályterem 1 perc alatt

    Tippek, trükkök - 9 éve

    Írta: Nádori Gergely

    yammer Sok gondot okoz, hogy milyen virtuális osztálytermet használjunk. Volt ugye régen a nagyon jól műkögő Ning, ami most is nagyon jól működik, de már sok pénzbe kerül. Aki egyszer átélte a virtuális osztályterem teljes tartalmának a migrálását egy új helyre, az tudja mi az igazi nyűg és fájdalom. Arról nem is beszélve, hogy arról sem lehettünk meggyőződve, hogy az újabb oldal nem ugyanezt az utat járja-e be. Sokan használják mostanság az Edmodo-t és az Edu2.0-t - én már nem, mert előbb-utóbb mindig ugyanaz a vége. Most viszont (hosszútávú és ingyenes) megoldást nyújthat a Yammer nevű virtuális osztályterem, amely nem fog megszűnni, ugyanolyan könnyen kezelhető és ráadásul mindig ingyenes marad. A lapozás után videóval segítjük az oldal megismerését és további izgalmas, szaftos részleteket is elárulunk. Vigyázat! Ha lapoz, könnyen megváltozhat az élete.

    Bővebben...

  • Ingyenes virtuális osztályterem - Edu 2.0

    21. századi tanár - 10 éve

    Írta: Prievara Tibor

    edu20 Amikor azon gondolkodunk, hogyan is lehetne kihasználni a virtuális teret az oktatásban, akkor az első lépés valahogy mindig az, hogy építsünk virtuális osztálytermet, ahol kommunikálhatunk a diákokkal, anyagokat oszthatunk meg, esetleg projekteket vezethetünk. Régi nagy kedvencünk, a Ning, sajnos igencsak fizetős lett, olyannyira, hogy a magyar tanárokat (életpályamodell ide vagy oda) ki is golyózta. Lehetséges és élhető (ingyenes) alternatíva lehet az Edmodo, illetve a Edu 2.0 is. Ha egy egyszerű, jól használható Ning-klónt keresünk, amely nem túl lassú, akkor az Edu 2.0 jó választásnak tűnik.

    Bővebben...