• Videótanárral a középiskolába!

    Hírek - 9 éve

    Írta: Prievara Tibor

    videotanarKészüljünk együtt a középiskolába! Közelednek a középiskolai felvételik, és akár 4, akár 6 osztályos iskola a cél, igen komolyan kell venni a felkészülést a megmérettetésre. Tanuljunk együtt, hogy ez a folyamat ne a stresszről, tanácstalanságról és kétségbeesésről szóljon, hanem a pontos, tematikus és céltudatos felkészülés nyugalmában átélt egészséges izgalomról! A Videótanár weboldalon ehhez is hathatós segítséget nyújtunk, hiszen amellett, hogy mintegy 800 videónkban megtalálható a teljes 5-8. osztályos tananyag, felvételi-előkészítő feladatokkal segítjük a diákok felkészülését életük első komolyabb vizsgájára.

    Bővebben...

  • Webkurzus a Videótanár.hu anyagaival - előkészítő 8. osztályosoknak

    Hírek - 9 éve

    Írta: Prievara Tibor

    webkurzus Nagy fába vágták a fejszéjüket a Videótanár-nál: elkészíteni, crowdsource-olni (hogy a trendi kifejezés is elhangozzék) a felső tagozatos tudást. Ennek egy továbbgondolt változata a Webkurzus, ahol a középiskolai felvételire készülő gyermekhad találhat ingyenes, öt hetes tanfolyamot, amelyben kiemelt témákat dolgozhatnak fel videók, feladatok, projektek segítségével otthon, egyedül, de akár az iskolában is. A kezdeményezés felettébb érdekes és ígéretes, ha valaki felvételiző diákot ismer, szerintem mutassa meg neki az oldalt, csak nyerhet vele! Természetesen ennél sokkal részletesebb információkkal szolgál a Webkurzus oldala, ezt IDE KATTINTVA lehet meglátogatni.

    Bővebben...

  • Látványos infografika a kifordított osztályteremről

    21. századi tanár - 9 éve

    Írta: Nádori Gergely

    vismeEredetileg a Visme nevű oldalt szerettem volna bemutatni (ITT TALÁLHATÓ), amivel látványos infografikákat, animált oldalakat készíthetünk könnyedén. Az oldal használata elég könnyű, rá lehet jönni mindenre. Az ingyenes lehetőségek között is sok ikon és kép van és magunk készíthetünk diagramokat is. az egyes elemeket animálhatjuk is, igazán látványossá téve a grafikánkat. Úgy gondoltam a legjobb lesz, ha az oldal bemutatásához magam is készítek egy infografikát, így született az alább látható, ami a kifordított osztályterem működését mutatja be.

    Bővebben...

  • Videók a tanórán és a tanórán kívül! Videótanár ötletek 1. rész

    Tíz weboldal... - 9 éve

    Írta: Nádori Gergely

    videótanár A legnépszerűbb tartalmak közé tartoznak a videók, sokan és sokat használjuk őket az oktatásban. Az alábbi gyűjtemény azt próbálja meg bemutatni, hogy mi mindenre lehet hasznunkra egy jó videógyűjtemény. Az ötletet a Videótanár YouTube csatornája adta, ahol nem kevesebb, mint 850 oktatóvideó vár minket! Ez egy hatalmas szám, a kérdés az, hogy lehet-e a videó több, mint egy passzív, a tanári magyarázatot helyettesítő eszköz. Persze már akkor is megéri, gondolhatnánk. Lássunk most néhány ötletet ahhoz, hogy a videókat hogyan használjuk kicsit másképpen.

    Ezért hát arra gondoltunk, hogy egy sorozatot indítunk arról, hogy a videókat hogyan tudjuk érdekesen, hatékonyan bevonni a mindennapok pedagógiai gyakorlatába úgy, hogy a diákok ne csupán passzív befogadói legyenek a vizuális élménynek. Íme az első 7 ötlet:

    Bővebben...