• Filmon - rengeteg ingyenes TV csatorna angolul

    Tippek, trükkök - 8 éve

    Írta: Prievara Tibor

    filmon Most a nagy nyári kánikulában ajánlunk egy frissítő oldalt angolul tudóknak vagy tanulóknak. A Filmon (ITT TALÁLHATÓ rengeteg csatornát tesz ingyenesen elérhetővé. Van persze fizetős része is, de a FREE programok is bőven elég szórakozást ígérnek. Kipróbáltuk a stream-et, és elég gyors, szóval élvezhető az adás minősége. Vannak vicces, sport vagy éppen horrorfilm-csatornák is. Természetesen vannak scupán klasszikus baseball meccseket adó csatornák is, de elérhetőek a BBC 1, a BBC News vagy éppen az ITV adásai is, amelyek vagy egyáltalán nem léterznek a magyar kábelszolgáltatók kínálatában, vagy csak a legdrágább csomagban. Érdemes kattintani!

    Bővebben...

  • Home - egész estés film a YouTube-on

    Angolos ötletek - 13 éve

    Írta: Prievara Tibor

    A Home című dokumentumfilmet 2009-ben készítette Yann Arthus-Bertrand. Érdekessége, hogy a föld különböző részein készült légi felvételek láthatóak végig, miközben a Föld jövőjét vázolják fel. A YouTube-on megtekinthető teljes terjedelmében a másfél órás film, méghozzá IDE KATTINTVA. Nyelvtanulóknak ajánljuk külön az angol feliratot. Nagyon szépen, lassan beszélnek a filmben különben, és nagyon szépek a felvételek is.

  • Interjú angolul. Aki válaszol: Stephen Fry

    Angolos ötletek - 13 éve

    Írta: Prievara Tibor

    Igyekszünk újabb és újabb érdekességekkel szolgálni az angolul tanulóknak, ezért most elindítjuk a Napi Angol Videót, ahol (reményeink szerint) gyakori frissítéssel, akár naponta egy-egy újabb videót, filmet lehet megnézni. A videók más weboldalakról származnak, előfordulhat, hogy néha egy-egy eltűnik az éterben, érdemes gyakran visszanézni. Szeretnénk itthon nem, vagy kevésbé ismert sorozatokat bemutatni, illetve érdekes egyéb videókat keresni, amelyek valóban segíthetik a nyelvtanulást, amellett, hogy szórakoztatnak is. A lapozás után egy interjút láthatunk egy népszerű angol színésszel, komikussal (a neve: Stephen Fry), akinek többek között Hugh Laurie-val (alias Doktor House) is volt egy népszerű show-ja. Most közel egy órában beszél mindenféle érdekességről. Enjoy!

    Bővebben...

  • Nyelvtani morzsák 12: Kultúra 1 (B1-B2)

    Angolos ötletek - 13 éve

    Írta: Prievara Tibor

    A tananyagból megtudhatjuk, hogyan csaphat be minket a 'klasszikus' zene (már ha nyelvtanról van szó), valamint azt, hogy a 'kulturáltan' szó fordítása közel sem 'cultured'.

    Bővebben...

  • Nyelvtani morzsák 13: Kultúra 2 (B1-B2)

    Angolos ötletek - 13 éve

    Írta: Prievara Tibor

    Ez az a tananyag, ahol kiderül, hogy szobor és szobor (statue és sculpture) között is van különbség, továbbá hogy az irodalmi díj, a regény, valamint a vers szavak milyen rejtett csapdákat tartogatnak. És tartogatnak!

    Bővebben...

  • Mi fán terem az EMO? (A2)

    Angolos ötletek - 14 éve

    Írta: Prievara Tibor

    Emó, imó, ímó, emós - mit takarnak ezek a fitalalok körében egyre gyakrabban hallható szavak? A tananyag arra igyekszik választ adni, általában mit jelent az emóság - öltözködésben, zenében, személyiségben. Aki nem akar lemaradni, ne hagyja ki!

    Bővebben...

  • Jósoljunk kártyából (B1)

    Angolos ötletek - 14 éve

    Írta: Prievara Tibor

    És valóban, a tananyag pont azt adja, amit ígér. Egy rövid, 30 perces tréning segítségével mindenki kiképezheti magát félprofi kártyajóssá. Mindezt sok hasznos kifejezés, rengeteg feladat, interaktív játék stb. teszi, ha lehet, még izgalmasabbá!

    Bővebben...

  • Történelem a Facebook-on (angol)

    Angolos ötletek - 14 éve

    Írta: Prievara Tibor

    Vicces gyűjteményt ajánlunk ma (angolul), amelyben azzal a gondolattal játszanak el a szerzők, hogy milyen lett volna a világ, ha a történelmi eseményeknek és szereplőknek is lett volna Facebook profiljuk. Természetesen rengeteg vicces helyzet kerekedik (mondjuk amikor Julius Caesar posztolja ki, hogy 'killer party'-ra megy holnap - azaz: 'állati jó buli' -, majd Brutus kommentel, hogy 'killer party all right' - azaz kb.: 'ja, gyilkos egy buli lesz'. És ez csak egy a rengeteg vicces helyzet közül (találkozhatunk többek között az aszteroida üzenetével, aki éppen kihalatni készül a dinókat - minden állat ijedten kommentel, kivéve a csótányokat, persze, de a Titanic, Mózes, vagy éppen Darwin is helyet kap az oldalon. Már van folytatása is, az első rész IDE KATTINTVA található, a másodikhoz pedig IDE ÉRDEMES KATTINTANI.

  • Malacok a pokrócban! (A1)

    Angolos ötletek - 14 éve

    Írta: Prievara Tibor

    Semmi pánik, a tananyag nem korhatáros - az elsőre talán furcsán hangzó cím egy amerikai kisiskolások körében népszerű játék neve. Továbbkattintva kiderül, mitől olyan nagyon vicces ez az egész, valamint hogy hogyan mesél vicces történetet egy huszonéves amerikai lány. Ismerkedéshez alapvető készség!

    Bővebben...

  • Ki mondta, hogy az amerikaiak buták? (B2)

    Angolos ötletek - 14 éve

    Írta: Prievara Tibor

    A tananyag egy ötperces videó köré épül, amelynek célja, hogy megmutassa, mennyire tájékozottak az amerikaiak az őket körülvevő világ dolgairól. Nem szeretnénk lelőni a poént, úgyhogy mindenki kattintson és járjon utána maga! Hogy ne érje szó a ház elejét, a tananyag elején a kedves felhasználót is leteszteljük a videóban előforduló kérdéseken - lássuk, ki mit tud!

    Bővebben...