• Tíz weboldal QR kódokhoz

    Tíz weboldal... - 9 éve

    Írta: Nádori Gergely

    tanarblog qr kodMa már senkinek nem jelent újdonságot a QR kód, mindenki tudja, hogy ezek a kis jelek beolvashatóak mobiltelefonnal, mögöttük pedig szöveg, webcím rejtőzik. Ugyan sokszor temették már ezt a technológiát, ma is ott van mindenütt, plakátokon, reklámokon, magazinokban. Természetesen lehet helye a tanításban is. Ehhez mutatunk most pár hasznos weboldalat.

    QR kódot létrehozni nagyon egyszerű számos olyan oldal van, ahol pár kattintással készíthetünk magyarul például IDE KATTINTVA. A Kaywa nevű oldalon készíthetünk dinamikus QR kódokat vagyis olyat, aminek a tartalma változik, de maga a kód nem. A QR Voiceesetében nem szöveget rejt a kód, hanem annak felolvasott hangját.

    Bővebben...

  • QR code maker - készítsünk QR kódot

    Tippek, trükkök - 9 éve

    Írta: Prievara Tibor

    qr code A QR Code maker nem más, mint egy QR kód készítő alkalmazás, talán annyiban egyedi, hogy a kód megjelnését személyre szabhatjuk, elég sok opció található az oldalon. Nekem tetszik az is, hogy kategóriák vannak megadva (pl. sima szöveget szeretnénk megjeleníteni, vagy éppen egy helyet, netán saját magunkról szeretnénk egy ÉnKártyát készíteni. Az elkészült kód dizájnját is alakíthatjuk, majd letölelthetjük képként, PDF-ben, de akár emailben is azonnal elküldhetjük bárkinek.

    Bővebben...