• Társas készségeket fejlesztő tréning - A-tól Z-ig

    Letölthető anyagok - 8 éve

    Írta: Prievara Tibor

    társas Érdekes onlne kiadvány jelent meg az Eötvös Kiadó gondozásában Szabó Éva és Fügedi Petra Anna szerkesztésével. A kiadvány teljes címe Társas készségeket fejlesztő kiscsoportos tréning 12-18 évesek számára, és kivételesen (nem ezt szoktam meg ilyen kiadványokban) pontos menetrendet, leírást, rengeteg tapasztalatot osztanak meg a szerzők. Van némi elméleti háttér és bevezető, de jó érzés volt olvasni, hogy ez soha nem öncélú volt, hanem érezhetően kapcsolódott a későbbi gyakorlati fejezetekhez. A szöveg stílusa hozzáférhető, érthető, szabatos, mégsem veszik el a tudomány ködében. A kiadvány ingyenesen letölthető IDE KATTINTVA (szerintem hiánypótló - legalábbis nekem hiányzott már), még a kérdőíveket, mérőeszközöket is megosztják. Emellett konkrét óravázlatok találhatóak a kiadványban. Ne menjünk el mellette szótlanul, legalább lapozzunk bele - vagy akár csináljuk meg a foglalkozásokat!

    Bővebben...

  • Írj be pár szót, és a szuperszámítógép megmondja, ki vagy!

    Tippek, trükkök - 9 éve

    Írta: Nádori Gergely

    ibm Nem csalás, nem ámítás. Az IBM fejlesztése nem kevesebbet állít, mint hogy megfelelő mennyiségű szöveg bevitele esetén (ez kb. 3500 szó, de működik sokkal kevesebbel is) pontos és hiteles képet kaphatunk személyiségünkről a szuperszámítógép elemzése alapján. Akik már megcsinálták, azt mondják, hogy félelmetesen pontos képet adott róluk a gép - ami persze jelentheti azt is, hogy csak félelmetesen pontosan visszaigazolta azt, amit eleve gondoltak magukról - és írásgyakorlatnak is kiváló (jelenleg angol és spanyol nyelven működik. Az oldal IDE KATTINTVA található meg, jó szórakozást és merítkezést az önelemzésben.

    Bővebben...

  • Five labs - online személyiségünk

    Internet a tanórán - 9 éve

    Írta: Prievara Tibor

    5labsA Five Labs oldalán érdekes kísérletet végezhetünk - magunkon és Facebook-ismerőseinken. Az oldal ITT TALÁLHATÓ, és az ötlet nagyon egyszerű - a Facebook írásainkat elemezve megmutatja, hogy milyen személyiségi jegyeink dominálnak. Megtudhatjuk például, hogy mennyire vagyunk szorgalmasak, hisztérikusak, vagy éppen, hogy mennyire nehéz velünk kijönni. Az elemzést természetesen nem kell teljesen komolyan venni, de ami még viccesebb, ha bejelentkezünk, akkor összes ismerősünk elemzését is megtekinthetjük. Azt kell mondanom, hogy érdekes az eredmény, érdemes végigböngészni ismerőseinket is :)

    Bővebben...