• Vagy én vagyok vagy te vagy

    Nyelvoktatás - 7 éve

    Írta: Nádori Gergely

    kepPleyer Adrienn írása

    Szerencsére nem is olyan régen rátaláltam a Conjuguemos oldalra (IDE KATTINTVA), amit egy amerikai spanyoltanár, Alejandro Yergos hozott létre, hogy megkönnyítse a ragozások memorizálását. Önállóan gyakorolhatnak a hallgatók, és nem kell az ismeretlen szavakkal sem bajlódniuk. Az oldal szerintem legnagyszerűbb funkciója ez, egy könnyen használható felület, ami tudatosítja a kezdő nyelvtanulóban, hogy a ragozás nem egy soronként memorizálandó vers (én vagyok, te vagy, ő van...), a haladó pedig már tudatosan használhatja új igeidők begyakorlására. Az oldal francia, német, olasz, koreai, latin, portugál és természetesen spanyol nyelvek tanításához-tanulásához használható. Franciatanárként én csak a franciás tartalmakat fedeztem fel, de látszólag a többi nyelvnél is így működik az oldal. Minimális angoltudással (vagy azt kiváltó jó kattingatói ösztönökkel) a ragozási funkció tökéletesen kiaknázható, viszont az előre legyártott szótanítós részeknél – lévén azok amerikai gyerekeknek készültek – elengedhetetlen a célnyelvnél jobb angoltudás.

    Bővebben...

  • Radio Garden - hallgassuk a világ rádióit élőben

    Internet a tanórán - 7 éve

    Írta: Prievara Tibor

    radio garden A Radio Garden (ITT TALÁLHATÓ ) egy igen izgalmas kezdeményezés, amely segítségével a világ szinte minden országának online rádióadásaiba be tudunk csatlakozni. A választást nagyon látványosan, egy interaktív földgömbön tehetjük meg, amelyet pörgethetünk, majd a kívánt országhoz érve zöld pontok jelzik, hogy milyen rádiók elérhetőek éppen. A helyre kattintva (pl. Dublin) az összes helyi online rádió között böngészhetünk. Ám ez mind semmi, mert izgalmas rádiótörténeti adalékokkal lehetünk gazdagabbak, ha a History opciót választjuk (ez sajnos csak angolul van), ahol régen volt rádiókról szóló történeteket olvashatunk. Akár órán, akár otthon, vagy akár csak szórakozásból, de feltétlenül érdemes megismernünk ezt az oldalt, és ajánljuk diákjainknak is.

    Bővebben...

  • Online biztonság sok nyelven

    Letölthető anyagok - 7 éve

    Írta: Prievara Tibor

    consumer A Consumer classroom nevű oldalon nagyon érdemes néha keresgélni, mert rengeteg használható anyagot találunk. Szóval érdemes általában is keresgélni, az EU-s projektek eredményére szerintem igencsak jellemző ez a gyűjtemény is. Sokáig semmi, aztán hirtelen szembejön egy hihetetlenül alaposan, jól összerakott anyag. Ma az online biztonságról szóló - angol, olasz és német - vázlatokat osztjuk itt meg, (ITT TALÁLHATÓ ), de egészen biztosan szólunk még, ha találunk valami kiemelkedőt, vagy akár csak jól használhatót.

    Bővebben...

  • TeLL me More V9 Education Online

    Tananyagböngésző - 13 éve

    Írta: Nádori Gergely

    A TeLL me More Education online-t érettségire felkészítő oktatási intézmények és tanulóik számára kínáljuk. Az összes nyelvi szintet tartalmazza. Rugalmasságánál fogva felzárkóztatásra és tehetséggondozásra is alkalmas.

    ISKOLÁK SZÁMÁRA 1 HÓNAPOS INGYENES PRÓBAHOZZÁFÉRÉST ADUNK.
    Szükséges adatok: név, személyes e-mail cím, nyelv, iskola, tanár vagy diák.
    Küldjék el az erdeklodes@premiere.hu e-mail címre.

    Tartalmilag megegyezik a V9-es online változattal, ugyanakkor rendelkezik a legfrissebb és legteljesebb iskolai helyi hálózati változat, a TeLL me More V7 Education funkcionalitásával is. Jelentős különbség, hogy a diákok, tanárok és adminisztrátorok bárhonnan, így otthonról is hozzáférhetnek a rendszerhez. Szolgáltatásként kínáljuk, ezért nincs szükség helyi telepítésre és rendszerfelügyeletre. A tanári hozzáférés teljes körű betekintést enged a tanulók munkájába, valamint rendelkezik mindazokkal a funkciókkal, amelyek a sikeres online tutoráláshoz szükségesek.

    Nyelvek: angol, német, francia, spanyol és olasz. Szintek: A1-től B2-ig. Az első kettő magyar felülettel, fordításokkal és szótárral, a többi angol, német, stb. változatban áll rendelkezésre.

    A rendszer különböző változatokban már világszerte bizonyított. A magyar közigazgatásban a TeLL me More online-ra alapozva folyt és folyik több ezer dolgozó képzése. Beválási tanulmányát itt olvashatja el: http://www.kszk.gov.hu/data/cms32363/E_learning_alapu_nyelvi_kepzes.pdf

    BŐVEBBEN

  • TeLL me More V7 Education

    Tananyagböngésző - 13 éve

    Írta: Nádori Gergely

    Az iskolai oktatás igényeit figyelembe véve, a TeLL me More V7 Education a diákok szükségleteinek leginkább megfelelő tartalmat és magas technikai színvonalat ötvözi új és továbbfejlesztett tanári eszköztárral. A sokszínű tartalom lehetővé teszi, hogy könnyen integrálják az órai nyelvoktatásba, valamint alkalmas önálló tanulásra is.

    • Összehangoltan fejleszti a 4 készséget
    • Nyelvenként 2000 órányi tananyag 6 kategóriába sorolva: Lecke, Szóbeli, Írásbeli, Nyelvtan, Szókincs és Országismeret Műhely
    • Több mint 10.000 gyakorlat, 37 gyakorlattípus
    • 10.000 szavas hangos szótár, amelynek szavai témák szerint csoportosíthatók. A szóra kattintva közvetlenül elérhető annak fordítása, és ha az ige, a ragozása is. Az összes szöveg fordítása elérhető egy egérkattintással (párbeszédek, videók, nyelvtani magyarázatok, stb.).
    • Beszédfelismerés a párbeszédek összes mondatára, valamint a teljes szókincsre vonatkozóan, értékeléssel, elemzéssel. A beszédfelismerés a program szerves része, a párbeszédek szimulációjánál és több más gyakorlattípusnál a tanuló a beszédet mint természetes kommunikációs csatornáját használja. Ez bizonyítottan hatékony, aktív részvételt igényel a tanuló részéről.

    Bővebben...