• Lapozgatós könyv házilag

    Internet a tanórán - 3 éve

    Írta: Nádori Gergely

    kepTalán vannak még, akik emlékeznek a nyolcvanas évek végének slágerére, a Kaland-Játék-Kockázat könyvekre. Ezekben a könyvekben az olvasó volt a főhős és neki keleltt döntéseket hoznia, ami alakította a történéseket. Persze nem kell Karamazov testvérek szintű lélekábrázolásra gondolni, jellemzően valamilyen labirintusban kell kószálni vagy hercegnőt megmenteni. A Textadventures oldalon (IDE KATTINTVA) ilyen történeteket tudunk készíteni. (Persze ilyen történeteket akár Powerpointban is lehet csinálni, de itt talán tényleg egyszerűbb.) Érdemes végignézni a különféle oktatási célra készült kalandokat is (ITT).

    Bővebben...

  • Vicces könyvajánlások

    Internet a tanórán - 7 éve

    Írta: Prievara Tibor

    Ma csupán egy angolórán használható, könnyed, vicces gyűjteményt ajánlunk, (ITT TALÁLHATÓ )amelyben a szokásostól eltérő ajánlások találhatóak, amelyeket esetenként joggal tarthatunk viccesnek. órai használatuk egyszerű: válasszunk 10 különösen vicceset, párban vetítsük ki a képeket interaktív táblára, a diákok feladat pedig nm más, mint hogy minden pár esetében eldöntsék, hogy melyik vicces ajánlást juttatják tovább. Miután elolvasták és a párbajok során kiszavazták az ajánlások felét, összeáll a döntő mezőnye, ahol sorrendbe kell rakni - érdekesség, viccesség, kreativitás szerint - a még versenyben lévő hat ajánlást, amely végül egy közös vita, érvelésekkel teli beszélgetés során kiadja a végső győztest. Nem kell mást tennünk, mint 12 képet kivágni, feltenni egy interaktív táblára, majd hallgatni, és hallani a diákok beszélgetnek és önfeledten kacagnak.

    Bővebben...

  • PDF Drive - 200 millió letölthető könyv

    Letölthető anyagok - 7 éve

    Írta: Nádori Gergely

    A PDF Drive oldala egyszerű, de mégis zseniálisan hasznos szolgáltatást nyújt: PDF fájlokat tölthetünk le, amelyek tematikusan rendszerezetten találhatóak meg az oldalon (IDE KATTINTVA. A jelenlegi állapotában is már több mint 200 millió - jellemzően - könyvet tartalmazó gyűjtemény sok fejfájásra lehet megoldás. Tegyük fel, hogy IELTS nyelvvizsgára készülünk, és szeretnénk próbavizsgákat kitölteni. Nos, a PDF Drive 100 oldalon keresztül, oldalanként 10 letölthető tesztkönyvvel teszi ezt egyszerűbbé. Biztos előfordul egy könyv többször is, de ha csak összesen 25 tesztkönyvet töltünk le, akkor is elég ahhoz, hogy egy évig csak azt csináljuk egyfolytában. Szintén 74 oldalon keresztül sorakoznak Hemingway művei. Akármi is érdekel minket (sajnos angolul főleg), biztosan találhatunk izgalmas letölthető PDF könyveket a PDF Drive-on.

    Bővebben...

  • IKT szakácskönyv 2. fejezet

    Letölthető anyagok - 8 éve

    Írta: Nádori Gergely

    chefSokaknak tetszett IKT szakácskönyvünk első része, most itt van hát a következő, ami INNEN ELÉRHETŐ. A letöltéshez pár perc alatt kell regisztrálni a Microsoft Educator Network-re. Ebben a részben is izgalmas receptek találhatók. Minden egyes recept tartalmazza a hozzávalókat, azaz azt, hogy milyen programok és milyen felszerelés szükséges a megvalósításához, az elkészítést, vagyis azt, hogy mit kell a tanárnak előre elkészítenie és végül a tálalást, amiben elmondjuk, hogyan használható az eszköz a tanításban. Az egyes alkalmazások használatához videók, használati útmutatók is a tanárok segítségére állnak. A lapozás után az is kiderül, hogy miről szól az új rész.

    Bővebben...

  • IKT szakácskönyv

    Letölthető anyagok - 8 éve

    Írta: Prievara Tibor

    chefRégen bővült már a TanárBlog könyvtár, ideje volt, hogy kisüssünk valamit. Megihletve a magyar gasztronómia sikereitől, úgy döntöttünk, megírjuk a saját IKT szakácskönyvünket, amelyben recepteket adunk a digitális technika órai alkalmazásához. A könyv a Microsoft Tanári Közösség oldaláról tölthető le (IDE KATTINTVA), rövid, ingyenes regisztráció után. Minden egyes recept tartalmazza a hozzávalókat, azaz azt, hogy milyen programok és milyen felszerelés szükséges a megvalósításához, az elkészítést, vagyis azt, hogy mit kell a tanárnak előre elkészítenie és végül a tálalást, amiben elmondjuk, hogyan használható az eszköz a tanításban. Az egyes alkalmazások használatához videók, használati útmutatók is a tanárok segítségére állnak. A lapozás után az is kiderül, hogy miről szól az első rész.

    Bővebben...

  • YouBlisher - PDF-ből interaktív, lapozható könyvet

    Tippek, trükkök - 8 éve

    Írta: Prievara Tibor

    A YouBlisher (IDE KATTINTVA található) egy igen egyszerű, mégis - bizonyos szempontból nagyszerű - alkalmazás. Nem tesz mást, mint egyet - az általunk feltöltött (vagy internetről megosztott) PDF fájlokat szép, esztétikus, lapozható könyvvé alakítja. Érdemes a könyvtárban lapozgatni egy kicsit (és itt a lapozgatást is szó szerint kell érteni), a mi könyvünk is olyan lesz. Ha diákmunkákat szeretnénk publikálni, hasznos lehet a YouBlsuher, hiszen megadja a valódi kiadvány illúzióját. És ez fontos lehet a diákoknak. ITT TALÁLHATÓ egy rövid videó, amelyben bemutatjuk a YouBlisher használatát.

    Bővebben...