• KórházSuli - az első tanév tapasztalatai és ÉN kiállítás - meghívó

    Hírek - 8 éve

    Írta: Prievara Tibor

    én Kedves TanárBlog olvasók! Lassan két éve, hogy hárman (Almássy Monival és Berczelédi Rékával közösen jómagam) kitaláltuk, hogy a tartós kórházi ápolásra szoruló gyerekek hatékonyabb tanulását vajon hogyan lehetne segíteni. Azóta hosszú utat jártunk be, és mára lassan 100 beteg gyereknek segít a rendszerünk, együttműködünk sok kórházzal és már egyetemekkel is, közel 1000 önkéntes diák, tanár, segítő van a rendszerünkben. A tanév vége felé úgy érezzük, hasznos lenne megmutatni, hogy mit is végeztünk, mesélni, beszélgetni, találkozni személyesen is, illetve új emberekkel megismertetni a KórházSulit. A délután fénypontjaként pedig a fantasztikus és érdekes ÉN kiállítás megnyitója zárja az eseményt. Már ami a formális részét illeti, hiszen utána szeretettel várunk mindenkit egy kötetlen, baráti beszélgetésre. Az esemény a Facebook-on ITT TALÁLHATÓ, a jelentkezési lap pedig IDE KATTINTVA érhető el - az esemény természetesen ingyenes, regisztrálni azért szükséges, hogy lássuk, hányan szeretnének eljönni. Tavaly összesen 250-en voltunk, bízom benne, hogy ez most is így lesz :)

    Bővebben...

  • FÉNY - kiállítás és több (KórházSuli)

    21. századi tanár - 9 éve

    Írta: Prievara Tibor

    fény Lassan kezdi kiforrni magát a KórházSuli program, hiszen már inspirációként szolgál olyan kiemelkedően érdekes események számára is, mint a budapesti Eötvös József Gimnáziumban pénteken (2015. május 29) megnyílt kiállítás is. A téma a fény, és azért különleges, mert a gimnázium diákjai párhouzamosan dolgoztak a Heim Pál Gyermekórház onkológiai osztályának lakóival, és valami egészen érdekeset hoztak létre - több szinten, több szempontból is. A gimnázium tanárai (Berczelédi Réka - szervező, Boldizsár Gergely - rajz) hallatlan lelkesedéssel, a gimnáziumi osztályok bevonásával sok izgalmas, színvonalas vizuális alkotást gyűjtöttek össze. A kórházból Tóthné Almássy Mónika hozta a gyerekek alkotásait, amelyek egymás mellett kerültek ki a falra. Hogy mindez miért különleges? A lapozás után elmondom. A KórházSuli projektről ITT LEHET kicsit részletesebben olvasni. További információ nemsokára várható!

    Bővebben...

  • Egy érdekes kiállítás - KórházSuli

    Hírek - 9 éve

    Írta: Prievara Tibor

    e-studygroup Tavaly született meg az az elgondolás itt, a TanárBlog háza táján, hogy a kórházakban hosszabb ideig fekvő iskoláskorú gyerekek oktatását hogyan tudnánk segíteni. Jelenleg osztályonként legfeljebb 2 kórházpedagógus dolgozik, ha 15 beteg van az osztályon, és mindenkinek mindenből haladnia kell (márpedig kell), akkor napi 4 órával számolva 60 óra jön ki. Arról nem is beszélve, hogy itt van olyan gyerek, akinek a B betű írása a tananyag, és van olyan is, aki emelt szinten szeretne kémiából érettségizni. Szóval ez elég komoly kihívás minden érintettnek. Ezen a helyzeten próbálunk segíteni lassan beinduló KórházSuli programunkkal. Ha valaki lusta lapozni, a kiállítás linkje ITT TALÁLHATÓ. A kiállítás időpontja 2015. május 29. Pedig a lényeg csak most jön :)

    Bővebben...