• Képszerkesztő - háttér eltávolító

  Tippek, trükkök - 7 órája

  Írta: Prievara Tibor

  Ma egy egyszerű, de (legalábbis nekem) elég gyakran nagyon hasznos alkalmazást ajánlunk, amely bármely képről eltávolítja a hátteret - így például dokumentumokba, akár interaktív táblás tananyagba sokkal egyszerűbben, szebben, esztétikusabban lehet képeket beilleszteni. Ha két-három kép hátterét kitöröljük, remek kollázsokat is készíthetünk. Ami külön jó hír. Az alkalmazás (jelenleg) ingyenes, és elég megbízhatóan működik.

  Bővebben...

 • Találtunk egy AI képgenerátort, ami még szöveget is jól ír

  Internet a tanórán - 19 napja

  Írta: Prievara Tibor

  A rengetegnél is több mesterséges intelligencia alapú képgenerátor nőtt ki hirtelen a földből, és szaporodik tovább gombamód. Mindegyik hatalmas ígéretekkel, egymásra licitálva versenyez a pénztárcánkért. A baj csak az, hogy ahhoz, hogy kiderüljön, vajon mire (és mennyire) jó egy alkalmazás, gyakran 10-15 rosszul összerakott, használhatatlan selejtet is végig kell néznünk. Megpróbáljuk a TanárBlog olvasók válláról levenni ezt a terhet, mi végignézzük, és teszteljük a jónak tűnő (vagy csak szépeket ígérő) alkalmazásokat, és ide csak azokat hozzuk, amelyek valóban azt adják, amit ígérnek. Most egy olyan képgenerátorról írunk, ahol sok ingyenes kreditet kapunk (napi 100 kép), kifejezetten profi az eredmény, és ... amit eddig kevés alkalmazás tud: még a szöveget is helyesen írja fel

  Bővebben...

 • Ha jobban szeretnél elmerülni a képszerkesztésben -itt egy profi alkalmazás

  - 2 hónapja

  Írta: Prievara Tibor

  Rengeteg képgenerátor található már, és az egyik jobb mint a másik - szó szerint! Van amelyik sokkal jobb, mint a többi. Ebben már próbáltunk nem is olyan régen ötleteket adni, most azonban egy igazi profi nagyágyú mutatkozik be! Ha kedvet kapnál igényes képek készítéséhez, és ráadásul ezt ingyenesen szeretnéd próbálgatni, ez a cikk neked szól!

  Bővebben...

 • 3D és egy sor érdekes funkció a Paint-ben

  Tippek, trükkök - 5 éve

  Írta: Prievara Tibor

  Több van a gépén, mint gondolná - szoktam én is mondogatni, amikor egyszerű hangfelvevőt, képmetszőt (képernyőkép készítőt), vagy jegyzettömböt keresnek a kollégák. Ezek ugyanis mind-mind olyan funkciók, amelyek a Windows-ban beépítetten megtalálhatóak - pont úgy, ahogy például a számológép, amin senki nem csodálkozik. Én valamiért a Paint-et kevéssé használtam, és csak most vettem észre, hogy elég profi 3D-s grafikákat lehet készíteni vele. De ez mind semmi, mert egy sima képre is lehet olyan menő 3D-s skin-t húzni, hogy csak na. És ezt ráadásul akár rövid mp4 formátumú videók formájában is letölthetjük. Ha valakit ez érdekel, érdemes ezt a kb. 20 perces videót átpörgetni, és megnyitni a Paint-et a gépünkön - több van benne, mint gondolná :)

  Bővebben...

 • Egy elég menő és egyszerű képszerkesztő - Fotojet

  Internet a tanórán - 8 éve

  Írta: Prievara Tibor

  fotojet A Fotojet (ITTT TALÁLHATÓ ) egy elég profin összerakott képszerkesztő alkalmazás, amelynek van ugyan fizetős része, de az ingyenes oldallal is tökéletesen ellehetünk. Alapvetően kollázsokat készíthetünk vele, illetve köszösségi média oldalainkat is feldobhatjuk izgalamas és profi(nak tűnő) dizájn elemekkel. Egyszerű (Facebook-os) regisztráció után a Collage linkre kattintva találunk template-eket (pl 3D effekteket), amelyek segítségével valóban igen pofás kollázsokat készíthetünk, saját képek feltöltésével. A képeket szerencsére le is tölthetjük a saját gépünkre, azaz elvihetjük - ez néha fizetős szokott lenni az ilyen oldalakon. Egy szó mint száz, ha kollázst készítenénk bármilyen projekthez, megéri a Fotojet-re (is) benézni.

  Bővebben...

 • Képekkel még többet - Photofunia

  Tippek, trükkök - 9 éve

  Írta: Prievara Tibor

  photofunia A Photofunia (IDE KATTINTVA látogatható meg) egy igen vicces oldal, ahol képeket manipulálhatunk azzal, hogy különböző kontextusba ágyazzuk őket. Készíthetünk például saját könyvgerincet, de akár egy nagyvárosi fényplakátra is kitehetünk bármit, nem is beszélve a karácsonyfadíszekről vagy éppen a pirítósról. Bármilyen képet beilleszthetünk, majd több felbontásban letölthetünk. Mindehhez most még csak regisztrálni sem kell. Érdemes akár vicces ajándékként, vagy egy óra témájának bevezetésére is használni. Az effektek igen kreatívak és szinte kifogyhatatlanok. A 'Show more' gombra kattintva a lap alján újabb és újabb vicces ötleteket találunk (pl. franciakártyát vagy anime képet is készíthetünk).

  Bővebben...