• Angol középszintű szóbeli tételek

    Angolos ötletekX - 5 éve

    Írta: Prievara Tibor

    Közeledik a tavasz, nemsokára újabb érettségi szezon indul. Ilyenkor nekem is - mint, ahogy gondolom sok más angoltanárnak - nem kis fejtörést okoz, hogy honnan tudnánk érettségi szóbeli tételeket gyakorolni. Az ember nyilván a saját tételeit nem adja ki, vannak előkészítő könyvek, de mégis, milyen jó lenne egy ingyenes érettségi szóbeli próbavizsga gyűjtemény. Nos, a Hashtag.school-on most csináltunk egy ilyet, összes 20 ingyenesen felhasználható (kivetíthető, vagy a rendszerben kiosztható) angol középszintű érettségi tételsort ajánlunk most érdeklődőnek. Az első tételsort ITT LEHET MEGNÉZNI , regisztráció és minden egyéb nélkül. A további 19 tananyag a rendszeren belül, szintén ingyenesen és szabadon felhasználhatóan válik elérhetővé. Végül, mindez hol található? A hashtag.school oldalra regisztrálva a Tananyagok menüpont alatt lehet az Angol szóbeli 1-re keresve. Ha ez bonyolult, akkor a fent a Kurzusok menüre kattintva megtalálhatjuk az Angol középszintű szóbeli érettségi próbavizsgák kurzust, ahol szépen egymás után van rendezgetve mind a 20 teljes tételsor!

    Bővebben...

  • Digitális osztályterem pár kattintással

    Tippek, trükkök - 5 éve

    Írta: Prievara Tibor

    Most már több, mint 1.5 éve működik a Hashtag.school nevű (magyar fejlesztésű) e-learning keretrendszer. Nagyon sokan (közel 40 000 tanár és diák) használják, de hisszük, hogy ez csak a kezdet! Ha még nem próbáltad, itt a lehetőség. Ha már használtad, próbálkoztál, de nem volt türelmed kisilabizálni, hogy mit és hogyan kell csinálni, érdemes visszatérni és adni még 3 percet, hogy létrehozhasd saját digitális osztálytermed! Hogy mindez még könnyebben menjen, készítettünk egy 5 perc alatt végigtanulható, képekkel illusztrált digitális tananyagot, amely IDE KATTINTVA található. Egy 20mp-es regisztráció a Hashtag.school oldalán, és pár lépésben - nem egész 3 perc alatt - már el is készült az online tanulási tér, gamification modullal, játékokkal, és ezer egyéb felfedezésre váró szolgáltatással. Ha további kérdéseitek merülnének fel, a Facebook oldalunkon gyors, profi segítséget találhattok! Keressetek bátran :)

    Bővebben...

  • HASHTAG.SCHOOL - több mint e-learning keretrendszer

    Vezércikk - 6 éve

    Írta: Prievara Tibor

    Itt van! Megérkezett! És marad is! Hosszas tervezgetés, rengeteg befektetett energia és munka után nemrégen elindult a HASHTAG.SCHOOL névre keresztelt vadonatúj e-learning keretrendszer. A legnagyobb újítás talán az benne, hogy tanárok találták ki, és nem a technológia felől közelíti a tanítást és a tanulást. Szerettem volna minél hatékonyabban beépíteni az IKT-t tanulásba. Úgy, hogy abban és akkor segítsen, amiben és amikor kell, egyébként pedig integráltan, egymásba kapaszkodva nyújtsa mindazon szolgáltatásokat, amelyeket használni szeretnék a munkámban. Ha tanulókártyákat használnék, azt, de legyen benne saját közösségi oldalam is, hogy ne kelljen a Facebook-ot használnom, valamint tananyagokat, teszteket, videókat, feladatlapokat tudjak egyetlen kattintással megosztani - és mindehhez kapcsolódjon egy olyan gamification alapú értékelőrendszer ahol minden online tananyag elvégzését automatikusan rögzíti a rendszer, de bármikor és bármiért tudok én is pontokat adni. Ráadásul legyenek kollaboratív feladatok is, segítse az oldal a tudásépítést, legyen változatos a visszajelzés rendszere. Mindehhez még elkészült a Beadandók felülete is, ahol már most gyorsabban lehet online javítani a beadott esszéket, fogalmazásokat, mint eddig. Ráadásul a diákok azonnal látják a pontjaikat is. és mindez csak a jéghegy csúcsa, hiszen akár online tanórákat is tarthatunk a digitális osztályteremben, ahol online fehértábla vár minket. Nem hiszi? Nem csoda, leírni is sok. Ezért hát azt javasoljuk, amit a mesében is: járjon utána. Egy tipp: ezen a felületen lépésenként, videók segítségével magyarázzuk el az oldal használatát.

    Bővebben...