• Help - egy hajléktalanokat segítő app

    Tippek, trükkök - 7 éve

    Írta: Prievara Tibor

    Mindenre van már app - szokás mondani. Nemrég akadtam egy érdekes, új magyar applikációba, a neve Help INNEN TÖLHTETŐ LE A GOOGLE PLAY-EN. Az ötlet egyszerű, ugyanakkor rendkívül hasznos is lehet, már ha van bennünk igény arra, hogy az utcán élő hajléktalanok ne csupán ad hoc jelleggel, hanem kicsit szervezettebben kaphassanak segítséget. Egy térképet látunk, amelyen bejelölhetjük, ha valahol egy rendszeresen megtalálható hajléktalan embert ismerünk. Megadhatjuk a nevét, és azt, hogy mire van éppen szüksége Így, a többi felhasználó ezt láthatja, és ha éppen arrafelé jár, és van otthon felesleges abból, amire a hajléktalannak éppen szüksége van, gyorsan és könnyen odaadhatja. Vagy mi is akár bejelölhetjük a közelünkben élő embereket. És segíthetünk egy picit.

    Bővebben...

  • Dotstorming - ötletelés könyedén

    Internet a tanórán - 8 éve

    Írta: Nádori Gergely

    dotstromingMindig jó olyan alkalmazásokkal találkozni, amik alacsony küszöbűek, vagyis nincs szükség alapos ismeretekre, hosszas regisztrációra a használatukhoz. Ilyen a Dotstorming nevű is (IDE KATTINTVA). A dolog igazán egyszerű, létrehozunk egy témát, annak a linkjét pedig megosztjuk a többiekkel. A többiek tudnak ötleteket írni és szavazni az ötletekről, így folyamatosan látjuk hogy mit tartanak a legtöbben érdekesnek. Használhatjuk ezt közös ötleteléshez, de akár arra is, hogy megadott feladat (matematika példa, történelmi kérdés) adjon mindenki választ, majd nézzék meg, melyiket tartják a legvalószínűbbnek. Használhatjuk úgy is, hogy valamilyen jelenség okait kell meghatározniuk majd fontossági sorrendbe állítani a szavazással.

    A program használatáról rövid videót is készítettünk.

    Bővebben...

  • Mindmup - mégy egyszerűbb a gondolattérkép

    Internet a tanórán - 9 éve

    Írta: Prievara Tibor

    mindmup Minden lehet még egyszerűbb - de nem feltétlen túl egyszerű. A Mindmup (ITT TALÁLHATÓ) segítségével egyszerűen készíthetünk és oszthatunk meg gondolattérképeket. A különösen jó hír az, hogy mindehhez még regisztrálnunk sem kell (bár a 'hidegen' elkészült gondolattérképek mérete 100 kb-ban van maximálva), de regisztráció után nagyobb térképeket is publikálhatunk. Ha szeretnénk, az elkészült alkotásokat közösségi oldalaok is megoszthatjuk. Sajnos alapszintű angoltudás szükséges az oldal használatához, bár az ikonok elég intuitíven segítik az alkalmazás használatát.

    Bővebben...