• HASHTAG.SCHOOL - több mint e-learning keretrendszer

    Vezércikk - 6 éve

    Írta: Prievara Tibor

    Itt van! Megérkezett! És marad is! Hosszas tervezgetés, rengeteg befektetett energia és munka után nemrégen elindult a HASHTAG.SCHOOL névre keresztelt vadonatúj e-learning keretrendszer. A legnagyobb újítás talán az benne, hogy tanárok találták ki, és nem a technológia felől közelíti a tanítást és a tanulást. Szerettem volna minél hatékonyabban beépíteni az IKT-t tanulásba. Úgy, hogy abban és akkor segítsen, amiben és amikor kell, egyébként pedig integráltan, egymásba kapaszkodva nyújtsa mindazon szolgáltatásokat, amelyeket használni szeretnék a munkámban. Ha tanulókártyákat használnék, azt, de legyen benne saját közösségi oldalam is, hogy ne kelljen a Facebook-ot használnom, valamint tananyagokat, teszteket, videókat, feladatlapokat tudjak egyetlen kattintással megosztani - és mindehhez kapcsolódjon egy olyan gamification alapú értékelőrendszer ahol minden online tananyag elvégzését automatikusan rögzíti a rendszer, de bármikor és bármiért tudok én is pontokat adni. Ráadásul legyenek kollaboratív feladatok is, segítse az oldal a tudásépítést, legyen változatos a visszajelzés rendszere. Mindehhez még elkészült a Beadandók felülete is, ahol már most gyorsabban lehet online javítani a beadott esszéket, fogalmazásokat, mint eddig. Ráadásul a diákok azonnal látják a pontjaikat is. és mindez csak a jéghegy csúcsa, hiszen akár online tanórákat is tarthatunk a digitális osztályteremben, ahol online fehértábla vár minket. Nem hiszi? Nem csoda, leírni is sok. Ezért hát azt javasoljuk, amit a mesében is: járjon utána. Egy tipp: ezen a felületen lépésenként, videók segítségével magyarázzuk el az oldal használatát.

    Bővebben...

  • Interaktív tábla helyett

    Interaktív tábla ötletek - 8 éve

    Írta: Nádori Gergely

    pixiclipHa éppen nincs szoftver az interaktív táblához, vagy esetleg még interaktív tábla sincs, ha gyorsan kell valamilyen interaktív tananyagot készíteni, jó választás lehet a PixiClip (IDE KATTINTVA). Az oldalon találunk egy vásznat, amire rajzolhatunk, gépelhetünk, képeket tölthetünk fel. Közben rögzíthetjük a hangot vagy akár a webkamera képét is. Így egyfelől rajzolhatunk könnyen a képernyőre, másfelől pedig, mivel a rendszer mindezt rögzíti is, tulajdonképpen egy e-tananyagot is készíthetünk. Az elkészült felvétel azután könnyedén megosztható.

    Bővebben...

  • Komplex, interaktív, ingyenes 32 modulos IKT képzés!

    Hírek - 9 éve

    Írta: Prievara Tibor

    ict Annyi minden van már a TanárBlogon, hogy néha magunk is meglepődünk azon, amit találunk. Talán nem mindenki ismeri még azt a 32 interaktív, egyéni tanulásra kifejlesztett modulból álló továbbképzésünket, amely az IKT általunk fontosnak érzett összes elemét felöleli. Szó van képszerkesztésről, videók órai használatáról, térképekről, digitális osztálytermekről, csillagászatról, fájlmegosztásról, gondolattérképekről, webkettőről, rajzfilmek, képregények készítéséről, zenéről, programozásról és még sok más hasznos, és talán érdekes témáról. A link és egyes fejezetek részletesebb leírása a lapozás után!

    Bővebben...