• Ikonok, ikonok, és még ikonok

    Tippek, trükkök - 5 éve

    Írta: Prievara Tibor

    Egyre igényesebb iskolai projekteket lehet készíteni az online elérhető eszközökkel Régen nem igaz már, hogy az esztétikusan kinéző, ízléses munkák csakis profi műhelyek termékei lehetnek. Ehhez ad segítséget a Material.io nevű oldal (ITT TALÁLHATÓ), ahol - többek között - teljesen ingyenesen letölthető, hihetetlen mennyiségű ikont találhatunk. Egészen komoly az adatbázis, és használható non-profit célokra. Amellett, hogy tényleg sokkal szebb egy weboldal, vagy akár csak egy hírlevél, egy ilyen megoldással, elvitathatatlanul fejleszti a diákok vizualitását, illetve az oldalon rengeteg tipp, ötlet található kezdő ikontervezőknek, illetve tipográfusoknak. Érdemes ránézni!

    Bővebben...

  • Design mindenkinek - Canva

    Internet a tanórán - 6 éve

    Írta: Prievara Tibor

    Iskolai projektek kapcsán szokott a profi megjelenítés VS tartalom dilemmája gondot okozni. Az rendben van, hogy pl. a diákok szerveznek egy kampányt egy aktuális kérdés megoldására, de ehhez adott esetben szórólapokat, Facebook oldalt stb. kellene készíteni. Ilyenkor merül fel az a probléma, hogy ennek hogy is kellene kinéznie. Mivel profi dizájner leggyakrabban nincs kéznél, marad a házi barkácsdizájn, ami lehet jó és lehet rossz is. Mindenesetre, ha szeretnénk azt, hogy a tartalom legyen a középpontban, de azért a dizájn is működjön, érdemes a Canva oldalára látogatni (ITT TALÁLHATÓ ), ahol egyszerű regisztráció után pl. remek és rengeteg egyszerűen szerkeszthető Facebook háttérkép, vagy éppen könyvborító dizájnt találhatunk. Több mint 50 000 template, 1 millió kép közül választhatunk, szóval elég bő a kínálat

    Bővebben...

  • Logo készítő oldal - gyors, egyszerű, jól néz ki

    Tippek, trükkök - 6 éve

    Írta: Prievara Tibor

    Történt a minap, hogy egy iskolai projekt kapcsán egy saját vállalkozást kellett a diákjaimnak kitalálniuk. Az egyik csapat egy online stratégiai játék fejlesztését tűzte ki céljául, ehhez segítettem annyit, hogy a játék informatikai fejlesztését megoldottam, egy multiplayer 'tudáspárbaj' lett, amivel egymás ellen tudnak játszani a felhasználók. A diákok fejlesztettek hozzá kérdés adatbázist több tantárgyból is, még tesztelik, amint elindul az oldal, megosztjuk a TanárBlogon is. Viszont az oldal tervét, dizájnját a diákokra bíztam, így találtam a Designevo nevű oldalra (ITT TALÁLHATÓ ), amely viszonylag jól személyre szabható logo temaplte-eket ad. Használjuk egészséggel, nekünk bejött :)

    Bővebben...