Visszajelzés azonnal

Internet a tanórán - 2014. március 9.

Írta: Nádori Gergely

gedditAz értékelés/visszajelzés a tanítás egyik olyan területe, ahol a technika valóban nagy változásokat hozhat. Lehetőséget ad arra, hogy előtérbe kerüljön a minősítő helyett a segítő értékelés, olyan eszközöket kaphat a tanár, amivel azonnali visszajelzést kaphat arról, hogy miként boldogulnak a diákok. Korábban említettük a Socrative programot, amivel laptopokból, mobiltelefonokból készíthetünk osztálytermi visszajelző rendszert magunknak. Hasonló elven működik, de egy lépéssel tovább megy a geddit (IDE KATTINTVA érhető el).

Itt is bejelentkezhetnek a tanár által indított szobába a diákok és itt is adhatunk fel nekik kérdéseket, amikre válaszolhatnak. Ami több, hogy folyamatosan jelezhetik azt is, hogy mennyire értik éppen azt, amiről szó van. Az ötfokú skála egyik vége, hogy teljesen értem, másnak is el tudom magyarázni, a másik vége pedig, hogy nem értem, segítségre van szükségem. A tanár pedig szépen sorba rendezve látja, hogy ki hogyan áll, ott tud segíteni, ahol szükség van rá. Olyan technikai eszközről van szó, ami kifejezetten könnyűvé teszi a differenciálást, a személyre szabott tanulást.

A geddit működtetéséhez csak internet elérésre és diákonként vagy csoportonként egy-egy webhasználatra képes eszközre van szükség. Működik mobilról, tabletről és persze laptopokról is.