Trello - tennivalóink rendszerezése vagy projekt menedzsment

Tippek, trükkök - 2015. február 20.

Írta: Prievara Tibor

trello Érdekes és meglehetősen egyszerűen használható a Trello nevű alkalmazás, mégpedig nem másra, mint arra, hogy akár saját dolgainkat (tennivalóinkat) menedzseljük, de egy iskolai projektnél is remekül használható. Az ötlet nagyon egyszerű, hiszen az egy perces regisztráció után nem kell mást tennünk, mint listákat megadni és a listák alá tennivalókat, jegyzeteket írni (pl. 'történelem projekt' lehet a lista neve, majd alá a teendők, úgymint 'adatgyűjtés', 'prezentáció', 'visszajelzések' stb.). Persze ez még mind semmi, ezután következik a dolog izgalmas része!

Ezután (a fenti képen is láthatóan) tudunk ugyanis színkódokat rendelni a lista elemeihez, vagy éppen minden elem alatt egy külön, jól elkülönülő beszélgetés is indulhat. Sőt, akár csatolmányokat is tudunk mellékelni a lista bármely pontjához.

Nagyon egyszerűen, jól haszbálható ez az oldal, érdemes kipróbálni. Természetesen annak is tudunk megoldást ajánlani, aki nem szeretne online mozogni, hanem a gépén keres jegyzetelő programot. Merthogy ez egy beépített, ingyenes funkciója a Windows-nak (7-es felett). A neve Sticky Notes, és így érhető el: Start - Minden Program - Kellékek - Sticky Notes